Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2020-05-26T10:36:32: 2020-05-30T18:37:59: 2

Brevkassespørgsmål

Hår under armene

Indsendt af pige12 år


Hej, jeg har et problem. Jeg har haft hår under armene i et stykke tid nu og jeg synes det er rigtig træls fordi at man kan se hårene hvis jeg fx. har T-shirt på. Jeg snakkede med min mor og hun sagde at jeg gerne Måtte barbere dem væk fordi at hun ikke synes at jeg skulle gå rundt og være nervøs for at have T-shirt på og sådan noget. Jeg ved bare ikke rigtigt, på den ene side vil jeg gerne barbere mig, men på den anden side ikke da ingen af mine veninder gør det og jeg vil ikke være den første. Hvad synes i jeg skal gøre, barbere mig eller ikke?


pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-05-27T06:22:30 2
Gustav

Hey du!

 

Din krop er under mange forandringer i øjeblikket og de næste år frem, som vil kunne ses og mærkes på mere eller mindre belejlige tidspunkter.

Nu er det så hår under armene og du spørger, hvad du skal gøre.

 

I bund og grund skal du gøre det, som du er tryggest med og har det bedst med.

På den ene side, så er det 'bare' hår under armene og en naturlig del af dig. Så du kan jo vælge og sige fuck it og så have det tøj på, som du har lyst til, selvom man kan se hårene. Det er noget vi alle har anyway.

 

Du kan også vælge at barbere dem, som din mor har foreslået. Jeg kan fuldstændig sætte mig ind i, at det er træls at være den første, der skal gøre sådan noget, men du må jo huske på, at de andre piger kommer før eller senere til selv at få hår under armene og skal selv beslutte sig der for, om de vil barbere eller ej. Så det er bare nu, hvor du skal beslutte dig og hvis det er, så tænker jeg, at det burde være muligt at holde hemmeligt at du barbere dem. Hvis det altså kunne gøre dig tryggere ved den beslutning. De andre har jo ikke krav på at vide, hvad du gøre med din krop.

 

Så i bund og grund, så er valget op til dig. Mærk efter, hvad din mavefornemmelse hælder mest til - den tager sjældent fejl! Og så vid, at du altid kan tage valget om. Du kan prøve at beholde hårene og så evt. barbere dem senere eller du kan barbere dem nu og så lade dem gro, hvis det er det, som du har lyst til.

 

Det er din krop og derfor fuldkommen dit valg.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

2020-05-30T12:39:13 1
Rebecca

 Hej. 

Jeg kan godt forstå at det er træls at have hår under armene. Men hår under armene og hår generelt på kroppen er en naturlig del. Man kan sige dem, som ikke har det endnu de får det på et tidspunkt. Der er intet galt i at barbere sig, folk gør det af forskellige grunde. Hvis det var mig som var i din situation så ville jeg barbere mig. Men det ville jeg kun hvis det generer mig og det er noget jeg tænker over så ved at fjerne det ville jeg ikke behøve at tænke på det længere.

Det med at være den første der gør det i venneflokken er der jo heller intet galt i. Man kan jo lidt sige hvis/når dine veninder oplever det samme, så kan de faktisk henvende sig og spørge dig. Men husk på at der er hverken skam i at have hår under armene eller at barbere sig - det eneste der betyder noget er hvordan DU har det og hvad der gør dig tilpas. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke er du velkommen til at skrive igen. :-)

Vh. Rebecca

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym