Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-05-26T13:32:34: 2020-05-30T18:38:29: 1

Brevkassespørgsmål

Mens og mor osv

Indsendt af pige12 år


Jeg jeg er en pige på 12 og har lige fået min mens for anden gang, jeg har ikke sagde det min mor! Og jeg føler ikke jeg er klar til at sige det! Nå men min mens liner blod busserne bare brune og hved ikke om der er nået galt?+det er helt brunt og bruget kun trusse indlæg og vil gerne købe nogle bind men syndes det et pinligt at købe dem og kan ikke kæbe dem over næted!! Og de trusse indlæg jeg et ikke så gode.
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-05-30T12:46:43 1
Rebecca

 Hej

Menstruation er en helt almindelig ting som alle piger og kvinder gennemgår. 
Der er intet pinligt ved at have det. Jeg forstår dog godt at det ikke er noget man har lyst til at sige. Men du skal også tænke på at din mor har også været igennem det. Jeg synes at du skal overveje, at fortælle din mor det, for hvis der er nogle som kan give dig råd angående menstruation så er det faktisk hende. Med det at sige, så er det almindelig at man oplever at blodet er brunt en gang imellem og det betyder ikke at der er noget galt. Jeg har prøvet det flere gange og er sikker på at andre kan nikke med og sige de også har oplevet det. 

Måske du skal se sådan her på det, at grunden til, at man kan købe trusseindlæg og bind i butikker er fordi det er en almindelig ting. Derfor må du ikke føle at det er pinligt. Jeg kan godt forstå at når det er ens anden gang så er det pinligt, men du kan ikke gøre ved at du får menstruation. Jeg kan godt se at du er endt i en svær situation, men måske kan du tale med dine veninder om det og i kan gå ned sammen i supermarkedet og købe bind. Så er det måske ikke så pinligt som hvis du følte du var alene. Jeg håber, at du kunne bruge mit svar og hvis ikke er du velkommen til at skrive igen. 

Vh. Rebecca

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym