Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2020-05-31T12:27:51: 2020-06-01T19:07:57: 2

Brevkassespørgsmål

Tabe mig

Indsendt af pige13 år


Hej. 

Jeg er en pige på 13 år der altid har dyrket elite sport men her i starten af året stoppede jeg.

 Jeg løber stadig 2-3 gange om ugen men jeg føler jeg begynder at tage meget på. 

Det begynder at fylde meget i min hverdag fordi jeg gerne vil have den typiske “bikini krop” her til sommer og det er noget drengene fra min klasse går meget op i.

Når jeg søger på Google kommer der kun sådan nogle suppe Kure og 5:2 Kure som jeg ved jeg aldrig for lov til og heller ikke er særlig sunde

Jeg har prøvet at snakke med min mor om det men hun siger bare at jeg ikke har behov for at tabe mig når jeg kun er 13. Det gør mig lidt ked af det fordi jeg føler mig ikke tilpas i min krop og føler jeg er helt alene med det.

Hvad kan jeg gøre for at få min mor til at forstå mig og måske prøve at hjælpe mig med at tabe mig på en god måde?


pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-06-01T03:24:55 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at du går meget op i hvordan du ser ud, da ens krop ofte ændrer sig i teenage alderen. Dog synes jeg det er vigtigt, at du ikke stræber efter at få en "bikini krop" blot fordi det er noget drengene i klassen går meget op i. Der er intet galt i at spise sundt og træne, men det skal være for dig selv og ikke for andre. At spise sundt og træne burde ses som slags livstil, som påvirker dig positivt mentalt og fysisk. Det burde ikke ses som en plan eller diet man blot følger for at få et hurtigt resultat. Hurtige løsninger som suppe kure og 5:2 kure virkelig måske midlertidig og kortsigtet, men vil ikke give dig nogen form for glæde eller resultater langsigtet. Dog er det vigtigt, at du føler dig tilpas med din krop. Det første skridt mod det vil være, at du først accepterer dig selv som du er. Derefter kan du lave små ændringer såsom at træne og spise sundere. Det er vigtigt, at du ikke er hård mod dig selv, når du ikke ser de ønskede resultater. Det vil komme med tiden og jeg er sikker på at det vil give dig mere energi og glæde, hvis du gør det på denne måde end at du finder hurtige og midlertidige løsninger. 


Hilsen Veenuha


2020-06-01T05:28:18 2
Gustav

Hey du!

 

Jeg forstår godt din følelse af ikke at være tilpas i sin egen krop og gerne vil have den "rigtige" krop, som du her kalder en bikinikrop. Den følelse kan jeg selv have og jeg tror, at vi alle har den følelse af og til, at man gerne ville tabe sig lidt mere, få lidt større muskler eller lignende.

Så du er ikke alene med den følelse.

 

Men jeg må dog også sige, at din mor kan have en pointe. Der er mange faktorer, der spiller ind her og jeg ved ikke, hvor høj du er, hvor meget du vejer osv. Så jeg skal ikke vurderer, om du kan tabe dig, men jeg lægger bare mærke til din begrundelse.

At den bikinikrop er noget drengene godt kan lide.

 

Det er helt fair, at du gerne vil have drengenes opmærksomhed, men det er ikke det værd, hvis du skal ændrer dig selv så meget, at det påvirker dit forhold til din krop. Det vil vær en kamp, som du ikke kan vinde og hvis du er helt ærlig, vil du så gerne have deres opmærksomhed pga. deres krop?
De drenge skal jo give dig opmærksomhed, fordi du er badass, sjov og rar. Drengene er måske fikseret på 'bikinikroppe' lige nu, men de skal nok komme ud af det på et tidspunkt, og så er smil, overskud og humor langt flottere.

 

Men når det er sagt, så ændrer det jo ikke følelsen af, at du ikke kan være i din krop her og nu, og at du ikke føler din mor støtter dig. Jeg vil virkelig anbefale dig at få fokusset væk fra det at tabe dig og mere generelt til dit forhold mellem dig og din krop. Tænk lidt for dig selv; Hvordan har du det med din krop? Hvilke dele/aspekter af din krop er du super stolt over? Hvilke ville du ønske, at du kunne ændre på? Og i så fald til hvad? Og hvorfor vil du gerne ændre de dele/aspekter?
Prøv også at tænk på, hvorfor er det, at du gør det? For drengene? For dig selv? Hvad er det, som du gerne vil have ud af dette? Skriv det ned, måske i form af breve til dig selv eller breve til din mor. 

 

Derefter synes jeg, at du skal snakke med din mor igen. Du kunne jo vise hende de breve, som du har skrevet. Fortæl hende, at du ikke har det godt i din krop og du gerne vil have, at hun tager dig seriøst og hjælper dig. Det kan være, at du skal finde en anden slags sport at gå til end løb? Det kan være, at du og din familie skal ændre nogle kostvaner (ikke fordi i skal på slankekur, men nogle gange kan det hjælpe at variere kosten med nogle nye, friske retter), det kunne også være, at du ville have det godt af at snakke med nogle omkring dit forhold til din krop.

 

Husk på, at sundhed kommer i mange former og farver, og det vigtigste er, at du og din krop har det godt med hinanden :)

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym