Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3483 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2020-06-15T15:39:03: 1

Brevkassespørgsmål

Mens

Indsendt af pige12 år


Hej igen igen igen igen 

Jeg har mens og KAN ikke sige det til min mor og nu er det snart sommer og vi skal bade og hved ikke h ed jeg skal gøre og har lyst til at dø i et hul. Jeg hader mit lig og kan ikke bruge tampon fordi at min blod er som bussemænd og er på spanden og dør snart

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-06-19T04:27:13 1
Tia

 Kære du,

Det er lidt svært for mig at tyde ud fra dit spørgsmål, hvad dit problem egentlig er. Hvad er det, du er nervøs og bange for? Hvorfor kan du ikke sige det til din mor? Der må lægge noget dybere til grund, siden du er så fast besluttet på, at det ikke kan lade sig gøre.

Med det sagt, din mor er en kvinde, og hun vil have fuld forståelse for menstruation. Hun har selv været igennem det samme. Du kan også snakke med skolens sundhedsplejerske, hvis i har sådan en? Ellers kan du snakke med din læge om det. Lægen har tavshedspligt og vil derfor ikke sige noget videre til din mor. Du er godt nok i en ung alder, men hvis du møder op eller ringer til din læge, kan de nok godt hjælpe dig. Hvis du synes, det er ulækkert/pinligt at have menstruation, så hjælper det også at snakke med en søster, veninde eller kusine om det? De kan hjælpe dig. Eller hvis du har en lærer, kan hun også hjælpe dig med at forklare ting. 

Menstruation er meget øv i din alder, men du må huske på, at alle kvinder har/har haft menstruation, så det er helt normalt, og vi kan ikke undgå det. Hvis du ikke bryder dig om at bruge tampon, kan du benytte bind i stedet. Du kan sagtens finde en pakke bind i en kiosk eller i det lokale supermarked til en ok pris. 


Nu nævner du noget med, at du ikke kan bade. Hvis det virkelig er så stort et problem for dig at skulle sige til din mor, så må du jo sige, at du har det dårligt og du har ikke lyst til at komme i vandet. Du kan vel ikke blive tvunget til at gå i vandet. Og så husk på at en menstruations-periode varer oftest kun 3-4 dage en gang om måneden, men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person. 

Jeg vil dog råde dig til at tage en snak med din mor. Det vil absolut gøre det nemmere for dig.  


Jeg håber, du finder ud af det og får en god sommer.

Kærligst Tia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym