Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2020-07-01T11:23:13: 2

Brevkassespørgsmål

Menstruation

Indsendt af pige12 år


Hej.

Jeg har haft menstruation i ca 4 måneder. Jeg har holdt det hemmeligt for min bedste veninde og alle andre ( mine forældre ved det godt ) men vi skal snart på lejertur og på den app jeg har siger den at jeg har mens i den uge vi skal på lejertur så hved ik helt hvad jeg skal gøre?. Hvordan kan jeg fortælle hende det? Håber i kan hjælpe 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-07-02T02:09:26 1
Benedicte

 Hej du,

Tusind tak for dit spørgsmål!

Først kunne jeg godt tænke mig at vide, hvorfor du har holdt det hemmeligt for din bedste veninde. Er det fordi, at du synes det er pinligt eller er det måske fordi du er bange for, at hun bliver misundelig eller noget helt tredje? Hvis det er fordi du synes, at det er pinligt, er det helt normalt i starten. Det er noget nyt og kan godt virke underligt, men sandheden er jo bare, at vi alle sammen får den på et tidspunkt. Det er helt normalt, og din veninde får det sikkert også inden længe. Hvis hun er din bedste veninde, synes jeg bare, at du skal fortælle hende det, som det er. Du kan eksempelvis i bussen sige: "Vil du høre noget? Jeg har faktisk fået min menstruation", og så er det overstået. Det er jo helt naturligt, og det forstår hun selvfølgelig godt. Der er slet ingen grund til bekymring, hvis du spørger mig. 

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe. Held og lykke med det.

- Benedicte

2020-07-03T07:35:36 1
Markus

 Hej. 


Jeg kender godt det med at have holdt noget hemmeligt længe. Nu længere man holder det hemmeligt, nu sværere bliver det at fortælle hemmeligheden til dem man holder den fra. Menstruation er noget helt normalt og ufarligt. Alle piger skal igennem det. det betyder selvfølgelig ikke at der er let, og jeg forstår godt at det ikke er noget man ligefrem har lyst til at fortælle alle, første gang man oplever at få det. Og så kan man gå og vente på det rigtige tidspunkt til at sige det, men det rigtige tidspunkt lader aldrig rigtig til at komme. Du skriver at du har holdt det "hemmeligt" for din veninde, men sådan er jeg ikke sikker på jeg ville se det. Jeg kender ikke til nogen regel eller lov om at man skal fortælle alle ens veninder om at man har fået menstruation, så snart man har fået det. jeg har svært ved at se hvorfor din veninde skulle blive vred over at du har ventet fire måneder med at sige det. 

Det kan føles som en stor omvæltning, og det er det også. Du er ved at gå i puberteten. Det er fuldt forståeligt at du har brug for at fordøje den nyhed lidt selv, før du har lyst til at tale med veninder om det. jeg kender hende ikke, men mit gæt ville være at din veninde vil se det på samme måde. Især hvis hun er jævnaldrende med dig, og selv lige har haft sin første menstruation eller skal til at have det. Hvis du på denne her lejertur du skal på bliver "afsløret", så ville jeg, hvis jeg var dig, simpelthen bare være åben omkring det. Jeg tror ikke du skal tænke at du har holdt en hemmelighed for din veninde. Og menstruation er ikke noget du skal skamme dig over. Det er helt naturligt og alle piger går igennem det. 


mvh Markus


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym