Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3483 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2020-07-07T05:12:26: 3

Brevkassespørgsmål

Mens

Indsendt af pige12 år


Hej. Jeg har haft mens i noget tid mine veninder ved det men er bange for at drengene for min klasse finder ud af det og driller med det. Hvad skal jeg gøre? Og hvad skal jeg gøre hvis drengene finder ud af det 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-07-09T01:37:15 1
Benedicte

 Hej du,

Jeg forstår godt, at det kan virke som noget pinligt, når man er på din alder og drengene ikke er så modne endnu. Hvis du ikke vil have, at de skal vide det, lader du bare være med at sige det, og så burde de ikke finde ud af det. Jeg tror også, at de har andre ting at tænke på, så hvorfor skulle de gå op i menstruation? Hvis det dog sker, at de på den ene eller anden måde finder ud af det, synes jeg ikke, at du skal tænke på det. Jeg kan ikke se, hvorfor de skulle drille dig med det, når alle kvinder på et tidspunkt får menstruation, og det er helt naturligt. Hvis de dog alligevel driller dig, kan du fortælle dem netop det, som jeg skrev ovenover. Alle får det, og det er kun et tegn på, at du er sund og rask. Udover det er der nok ikke så meget at gøre, og hvis de fortsætter, må du ignorere dem. Det vigtigste er, at du ikke selv har det dårligt med, at du har fået din menstruation, for det er ene og alene en god ting. Jeg håber, at det hele går og at du ikke bekymrer dig for meget om det. Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os igen, hvis du får brug for hjælp.

- Benedicte

2020-07-10T12:59:42 1
Zhino

Kære du

Tak for dit spørgsmål.

Menstruation er noget helt naturligt og ufarligt. Alle piger får det, men jeg kan godt forstå, at det ikke er noget du ligefrem har lyst til, at alle skal vide. Hvis jeg var dig, så vil jeg nok prøve at lade være med at tænke så meget over, hvad der ikke er sket endnu. Jeg tænker, at det er usandsynligt, at drengene i din klasse finder ud af det medmindre, at du eller dine veninder selv deler det. 

Selv hvis det bliver "afsløret", så tror jeg bare du skal være åben omkring det, for det er nemlig helt naturligt og normalt. Det er bestemt ikke noget, du skal skamme dig over. Og hvis du oplever, at drengene i din klasse driller/mobber dig, så synes jeg, at du skal gå til en lærer med det samme og fortælle det. Jeg er sikker på, at dine lærere ikke vil finde sig i det, og de vil højst sandsynligt tale med drengene i klassen om, hvor normalt det er.

De bedste hilsner

Zhino

2020-07-11T04:00:43 1
Rebecca

 Hej

Menstruation er en helt almindelig ting der sker hos piger. Dog kan jeg godt forstå at det ikke er fedt hvis drengene finder ud af det, men nu ved jeg ikke om du er den eneste pige i klassen der har fået menstruation, men de andre piger får det også på et tidspunkt. Jeg tror måske du skal se på det, som at alle piger/kvinder får det på et tidspunkt og de kan "jo ikke drille dig" for noget som er en naturlig del af kroppen. Du er jo ikke den eneste der får det, pigerne fra din klasse gør også, så hvis de skulle drille dig med det, så skulle de drille alle andre piger fra din klasse også fordi i er ens på det punkt. 

Mit råd er, at du acceptere at du har menstruation og prøver at lade vær med at tænke over hvad de synes og hvis de gerne vil drille dig, så tænk på at deres mødre også har eller har haft menstruation, så hvis de driller dig, så er det alle piger og kvinder de driller som har menstruation. 

Derfor så synes jeg du skal lade vær at bruge din tid på hvad de synes eller tænker om det. Jeg kan og vil garantere dig med tiden, så bliver du ligeglad fordi du vænner dig til at have menstruation og andre omkring dig også har det eller får det, men det kun fordi du er ung at det fylder mere så derfor så prøv ikke at lad det fylde så meget. Jeg ved det er nemmere sagt end gjort, men ignorer dem som intet positivt har at sige. 

Jeg håber du fik svar på mit spørgsmål og hvis ikke, er du velkommen til at skrive igen :-)

Vh. Rebecca

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym