Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-08-14T15:20:23: 2

Brevkassespørgsmål

Mens og idræt

Indsendt af pige12 år


Hej

Jeg går i 6 klasse og skal til at have idræt igen, men problemet er at til idræt og når vi har idræt og jeg har mens plejer jeg og sige det til min kvindelige lærer men i år har vi min Grand fætter og har ik lyst til at gå hen og sige at jeg har mens og jeg gerne vil sidde over. Kan ikke bare finde på en undskyldning fordi vores forældre SKAL skrive til vores lære hvorfor vi skal sidde over. HVAD SKAL JEG GØRE?

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-08-15T08:50:08 2
Ida

Hej med dig,

Jeg kan sagtens forstå at du ikke har lyst til at sige det til grand-fætter og det er også helt i orden. Jeg kender ikke dine grunde til, ikke at have idræt, når du har menstruation, men du skal vide, at man sagtens kan have idræt selvom man har menstruation - det sker der intet ved! Det er nok til tilvænningssag at skulle dyrke motion, når man har mens, så det kan måske være en mulighed? 

Hvis du virkelig ikke har lyst til at have idræt når du har mens og der er noget ved det som skræmmer dig, kan det være du skal prøve at snakke med din mor/forældre om det. Du kan fortælle dem, hvordan du har det med det, og du kan spørge dem hvad du skal gøre. For jeg er sikker på at de rigtig gerne vil hjælpe dig. Enten med at få det sagt til en lærer, eller snakke med dig om andre løsninger.

Jeg håber mit svar hjalp dig og at du blev en smule klogere, og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen

Mange hilsner Ida Marie

2020-08-16T04:48:14 1
Markus

 Hej.

Ja, den lyder som om den er svær at komme ud af. Jeg kan også godt forstå at det må gøre det ekstra svært når det er en mand man skal gå op og sige den slags ting til, og så endda din grandfætter. 

Hvis du er 12 år gammel, kan jeg gætte mig til at det med menstruation måske stadigvæk er noget lidt nyt. Det kan være det ikke er noget man taler om i klassen endnu, måske ikke engang med de andre piger. Det kan være svært at vide når man er ved at gå i puberteten, og kroppen begynder at ændre sig på alle mulige måder, hvad der er normalt. Især hvis man ikke har talt med de voksne om det endnu. Menstruation er helt normalt. Det er noget alle raske piger går igennem. Og alle voksne mennesker er fuldstændig klar over at piger i din alder begynder at få menstruation. De er også klar over at det kan være noget mange unge mennesker måske synes er lidt pinligt, og netop derfor er de som regel gode til at være behjælpelige og diskrete. Jeg kan ikke forestille mig andet end at din grandfætter vil vide præcis hvad du snakker om, hvis du går over til ham og nævner det inden timens start. 

Bare rolig, selvom vi mænd måske ikke ved helt så meget om menstruation som jer, så ved vi at det findes, og at det sikkert ikke er sjovt at have idrætstime når det står på. Jeg kender ikke din fætter, men jeg kan ikke komme i tanke om en eneste af mine venner som ikke i hans sted ville forstå hvordan man skulle håndtere det, når en 12-årig pige kommer op inden idrætstimen starter og fortæller at hun har menstruation. Jeg kan godt se at det havde været lettere med din gamle kvindelige lærer, men mit bedste råd til dig er at gå hen til din grandfætter og fortælle om situationen, som du ville have gjort, hvis det var din kvindelige lærer. 

Jeg håber det hjalp. Hvis ikke, eller hvis du prøvede mit råd af og det slet ikke gik efter planen, så er du altid velkommen til at skrive igen.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym