Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3648 spørgsmål og givet 6242 svar de sidste 12 år
2020-09-07T16:32:48: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg er ikke tilfreds med hvordan jeg ser ud

Indsendt af pige12 år


Hej brevkasse, jeg er den eneste pige i min klasse som ikke er begyndt at få talje, og jeg vil så gerne have talje! Men jeg ved ikke om det nogensinde kommer til at ske:( Jeg har altid haft det svært med hvordan min krop ser ud, og efter alle mine veninder fortæller om at de er blevet meget selvsikker efter de fik talje, bliver jeg så ked af det fordi jeg ikke er så glad for mig selv (de ved godt at jeg er usikker på mig selv) Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Har prøvet at sige det til min mor men hun synes bare jeg er perfekt som jeg er (Og hun bliver ked af det når hun ved at jeg ikke kan lide mig selv) jeg føler bare at alle omkring mig er så perfekte og at jeg ikke er perfekt:( 
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-09-08T11:48:27 1
Gustav

Hey du!

 

Det er trist at høre, at du har det så svært med din krop. Jeg kender fuldkommen til den følelse af, at jeg gerne ville ændre et par detaljer ved min krop. Det tror jeg egentlig, at vi alle gør. Mennesker er jo unikke, og derfor er deres kroppe også. Nogle er store, nogle er små. Nogle har store øre, mens andre har en stor næse. Nogle er rødhårede, mens andre har brune øjne. Så alle har noget, som de er usikre over og som de gerne ville ændre, hvis de kunne.

 

Du vil så gerne have en talje, som de andre piger i din klasse. Jeg er ikke læge eller lignende, så jeg skal ikke kunne svare dig på, om du kan få en. Men jeg lægger mærke til, at du er 12 år, og derfor nok lige begyndt på puberteten eller skal til at begynde på den. Vi udvikler os igennem puberteten i vores eget tempo, så jeg synes måske, at du skal trække vejret og så fortæl dig selv, at din krop kommer også til at forandre sig.

 

Det hjælper selvfølgelig ikke på følelserne lige nu. Så jeg vil spørge dig; hvorfor er den talje så vigtig? Hvad vil det give dig, hvis du får den? Jeg vil vove mig ud i at påstå, at hvis du fik den talje, som du ønsker, så vil der være noget nyt ved din krop, som du vil slå dig selv i hovedet med. For det er netop det med den følelse: Den har egentlig ikke noget med specifikke kropsdele at gøre, men hvordan du ser dig selv og din krop.

 

Det handler ikke om, at du ikke må føle de følelser, som du gør, men mind dig selv om, at de bestemmer ikke virkeligheden. Spørg dig selv: hvad kan du lide ved din krop? Hvad synes du er det flotteste ved din krop? Når din usikkerhed kommer, så fortæl dig selv, at ja, du har måske ikke den talje som de andre har, men tilgengæld har du X og Y. Når du står foran spejlet og fokuserer på din talje, så tving dig selv til at rose dig for noget andet. Det lyder måske lidt dumt her, men jeg synes virkelig, at du skal huske at være en god veninde overfor dig selv.

 

Derudover så kan du skabe små vaner, som hjælper på din usikkerhed. Du kan begynde at gå klædt i tøj, der fremhæver dine gode sider. Du kan dyrke motion (IKKE for at tabe dig eller noget, men for at have det sjovt). Du kan finde og dyrke en hobby, som får dig til at glemme tid og sted. Begynd at læse bøger. Sørg for at få en god nattesøvn. Hæng ud med gode venner.

 

Så for at opsummere: Så træk vejret dybt ned. Ingen er perfekte eller skal være det, og din krop er ikke færdig med at udvikle sig. Fokuser i stedet på at være en god veninde overfor dig selv. Husk at behandle dig ordentligt. Du må godt være usikker, for de dage kommer, men derfor er det vigtigt at minde dig selv om dine gode sider og få skabt nogle gode vaner, der giver dig psykisk noget godt.
Og så endeligt: Vær åben, når du har de dage, hvor usikkerheden er stor. Jeg tror, at  når du deler den med andre, så vil du opdage, at rigtig mange kan genkende den usikkerhed hos dem selv.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

2020-09-10T11:06:49 1
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Jeg er ked af at høre at du ikke er tilfreds med dig selv, det må virkelig være hårdt. Jeg kan desværre ikke love dig at du på et tidspunkt får talje, vi ser jo alle forskellige ud. Men du kan prøve at kigge på kvinderne i din familie, i sær den side du ligner mest og se om de har tendens til at havde talje. Hvis de har det tænker jeg at sandsynligheden for at du får er større, men der er desværre ingen garanti. Jeg er sikker på at de mor har ret i at du er perfekt som du er, det er vi alle uanset hvordan vi ser ud. Jeg forstår godt at det er svært at acceptere sig selv, det kræver arbejde. Men du er ung endnu og i løbet af de næste mange år kommer din krop til at udvikle og forandre sig rigtig meget. Så jeg tænker at du skal prøve at tage den med ro og se hvordan din krop stille og roligt vil forandre sig, men samtidig synes jeg også at du skal forsøge at arbejde lidt med dig selv. Selvom det måske lyder fjollet, synes jeg at du skal forsøge hverdag når du kigger dig selv i spejlet, at fokusere på de ting du godt kan lide ved dig selv, samt sige højt til dig selv, mens du ser dig selv i øjnene ''jeg er lige præcis som jeg skal være''. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive igen. 
Jeg ønsker dig alt held og lykke i fremtiden. 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym