Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-10-30T11:21:59: 1

Brevkassespørgsmål

Barbering

Indsendt af pige13 år


Min mor er meget imod at jeg barberer mig forneden. Hun siger det er sundt at ha hår og at jeg altid kan barbere mig når jeg blir voksen. Men nu har jeg trodset hende. I weekenden skulle jeg sove hos en ret ny veninde for første gang og derfor barberede jeg mig så forneden for første gang. Det gik også rigtig fint med soveaftalen. Vi skulle ses igen i går og derfor har jeg stadig holdt mig glat. Jeg er glad for det selv om det klør lidt og jeg får nogen få røde knopper. Men jeg er i tvivl om jeg nu skal la det gro ud igen for sagt blir min mor sur hvis hu opdager det. Eller skal jeg prøve at holde det skjult for hende? Eller skal jeg lissom barbere mig fra gang til gang når jeg har brug for det? Hvad tænker I?
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-11-02T04:27:13 1
Sofie

Hej med dig,

Tak for dit spørgsmål!

Jeg kan godt forstå dine bekymringer, når - som du skriver - din mor er meget imod det.

Faktisk har jeg lidt svært ved at besvare dit spørgsmål, for som udgangspunkt synes jeg, at du skal gøre, som du har lyst. Men du kan evt. stille dig selv spørgsmålet, for hvem vælger du at barbare dig for?

Du beskriver, at du barberede dig, fordi du skulle sove hos en ny veninde. Som jeg tolker det, gjorde du det pga. din veninde, og det er absolut ikke noget, jeg synes, du skal føle dig presset til. Jeg synes udelukkende, du skal gøre det, hvis det er noget, du har lyst til - ikke fordi der er andre, der synes, det er en god ide, eller at det er noget, du skal gøre. Jeg ved godt, det er nemmere sagt end gjort, men det er i hvert fald noget, du kan overveje, altså hvem gør du det for.

Jeg synes ikke, du skal holde det skjult for din mor, men jeg synes heller ikke, du behøver at fortælle hende det. Min umiddelbare tanke er, at det ikke er noget, hun har krav på at vide noget om. Som du selv skriver til sidst, synes jeg godt, du kan barbare dig, når du har brug for det - så længe du gør det for din egen skyld og ikke andres :-)

Jeg håber, du finder ud af det! Ellers er du selvfølgelig meget velkommen til at skrive herind igen.

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym