Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2020-11-07T09:35:04: 2

Brevkassespørgsmål

menstruationssmerter

Indsendt af pige17 år


hej 

Jeg har haft nogle problemer med store smerter ved min menstruation men jeg er begyndt også at have det næsten en uge efter at min menstruation er stoppet. Det er nogle gange meget voldsomt og smerterne breder sig også ned i mine lår. Jeg tager smertestillende piller men det er ikke altid at det er nok. Jeg skriver egentlig fordi jeg ikke ved om det er noget jeg skal gå til lægen med eller om det er normalt nok og jeg bare skal blive ved med at tage pillerne.

Hilsen pige

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-11-09T04:47:30 1
Ida

Hej med dig, 

Tak for at du skriver ind. Du skal vide, at det er helt normalt at have menstruationssmerter. Det er der rigtig mange piger og kvinder der har. Faktisk er man meget heldig hvis man ikke har. 

Dog skriver du at du kun har pause fra din menstruation i en uge. Derfor synes jeg du skal skrive eller ringe til din læge, og sige det, som du har skrevet ind til os. Du kan både sige til lægen at du har mange smerter, men også at din menstruation er uregelmæssig (at pausen fra du har haft din menstruation til du har den igen, er meget kort). 

Du skal også vide, at det nogengange ikke er nok kun med smertestillende medicin/piller. Der findes mange muligheder til at mindske dine menstruationssmerter, som kan virke bedre end dem du tager nu og det kan din læge hjælpe dig rigtig godt igennem med. Det er de vant til at håndtere, hjælpe og guide kvinder med. 

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan det også være en ide at tale med din mor om det. Hun er jo også en kvinde, og hun kan sikkert også hjælpe dig. 

Håber meget at du kunne bruge mit svar, og at du får det bedre under din menstruation. 

Du er velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det. 


Mange kærlige hilsner Ida Marie 


2020-11-09T07:54:29 1
Iben

Kære du, 

Det lyder rigtig ubehageligt, og det lyder som, at du er hårdt ramt af dine smerter.

Det er meget forskelligt, hvor slemme menstruationssmerter piger får, og derfor er dine smerter ikke nødvendigvis tegn på, at der er noget galt. Alligevel synes jeg helt sikkert, at du skal tale med din læge om det. For menstruationssmerter kan behandles på flere forskellige måder, hvilket din læge helt sikkert kan vejlede dig omkring. 

Jeg synes bestemt ikke, at du skal gå og have så ondt, og jeg ved, at der er forskellige ting, der kan hjælpe. Så tal med din læge :-) Held og lykke!

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym