Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3632 spørgsmål og givet 6214 svar de sidste 12 år
2020-12-16T11:47:04: 1

Brevkassespørgsmål

Mens og tampon

Indsendt af pige12 år


Jeg er en 12 årig pige som har haft mens i et år og har tænkt på at bruge tampon fordi jeg går til svømning og det kan man jo ikke hvis man har mens. Havde en veninde som også fik mens for et år siden men hun er ikke rigtig så langt. Så hun overvejer det overhovedet ikke og det er bare også lidt svært at sige til Min mor fordi vi er ikke særlig tætte og kan ikke finde ud af at tale sammen
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2020-12-17T01:15:17 1
Julie

Hejsa!

Det kan være rigtig svært at tale om menstruation og andre personlige ting med sin mor - særligt hvis I ikke er så tætte og gode til at kommunikere.
Hvis hun normalt køber bind til dig, synes jeg godt du kunne spørge hende, enten ansigt til ansigt eller over sms, om hun har lyst til at købe nogle tamponer til dig. Jeg er sikker på, at hun sagtens kan forstå, at det vil være meget nemmere for dig at have nogle tamponer, som du kan bruge, når du har menstruation og skal til svømning. 

Hvis du ikke har lyst til at spørge din mor og du selv er tryg ved at købe tamponer, kan man få dem i både supermarkeder, Matas, Normal og andre steder, hvor du selv eller en af dine veninder kan købe dem. 

En helt tredje mulighed er at snakke med din svømmetræner, da personen måske vil kunne hjælpe ved at skrive en besked hjem til dine forældre, så du ikke selv skal bringe det op overfor din mor.

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du endelig ikke tøve med at skrive igen!

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym