Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-01-21T17:25:42: 2

Brevkassespørgsmål

Virkelig ømme bryster

Indsendt af pige15 år


Hejsa 

Jeg er en pige på 15 år

Jeg har på det sidste haft virkelig ondt i mine bryster! De helt hår og meget ømme. Jeg kan ikke ligge på maven, og knap nok røre dem, uden ddt gør ondt..

Vil gerne vide om det er noget farligt, eller om jeg kan gøre noget ved det

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-01-23T11:39:19 1
Rebecca

Hej. 

Det første jeg tænker på når du skriver at du på det seneste har haft ømme bryster, er at det kan være grundet din menstruation? Ofte så får vi ondt uger op til, i menstruationstiden og efter. Det er forskellig fra pige til pige, men det er ikke unormalt at man oplever ømme bryster tværtimod. Men hvis du føler det bliver ved med at gøre ondt og du ikke selv mener det har noget med din menstruation at gøre eller andre årsager til dette, så vil mit råd være at gå til din læge, de burde vide mest om det når det kommer til det fysiske. Jeg håber du fik svar på mit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive igen. 

Vh. Rebecca

2021-01-24T05:20:46 1
Julie

 Hej!

Det lyder rigtig ubehageligt.

Jeg kan desværre ikke give dig et klart svar på, hvad det skyldes, men jeg ved, at flere oplever at have ømme bryster i forbindelse med puberteten. Jeg forestiller mig, at det kan være ligesom at have vokseværk, hvor man også kan få ondt, fordi kroppen måske ikke helt kan følge med og skal tilpasse sig forandringerne, der sker. 

Dog har jeg også hørt om andre, der oplever at have ømme bryster, når de får eller har deres menstruation. Selvom man måske ikke har oplevet at være øm eller have smerter før, tror jeg sagtens, at det pludselig kan ske, at man begynder at opleve dette. 

Hvis dine bryster bliver ved med at være ømme eller du fortsat er bekymret, synes jeg, at du bør snakke med din læge omkring det. Din læge vil kunne svare på dine spørgsmål og hjælpe dig på bedst mulig vis. 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp for dig. Ellers skal du endelig bare skrive igen!

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym