Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-01-22T21:33:27: 2

Brevkassespørgsmål

Hjælp! Hvad er det?!

Indsendt af pige15 år


Hej

Jeg er en pige på 15 år, som fornyelig opdagede en “kugle” på en af de ydre skamlæber...det vil sige, at “kuglen” sidder på indersiden af den ydre skamlæbe...den er rigtig øm, og hård...den er cirka på størrelse med en “stor” ært. 

Jeg er self rigtig bekymret da jeg aldrig har oplevet det før?.

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-01-24T04:58:42 1
Julie

 Hej!

Jeg kan godt forstå din bekymring, hvis der pludselig er opstået en form for kugle på din ene skamlæbe. 

Jeg kan desværre ikke svare dig på, hvad det er eller hvorfor det er opstået. Et gæt kan være, at det måske kan skyldes, at der er opstået en form for betændelsestilstand i en hårsæk eller lignende, hvis du barberer dig dernede - MEN jeg er ikke læge og har ingen faglig viden omkring dette. Hvis kuglen bliver ved med at være der, bør du måske opsøge din læge, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er. Selvom det nok ikke er det sjoveste at skulle gøre, er det måske nødvendigt, hvis det viser sig, at det kræver noget creme eller anden form for behandling før kuglen forsvinder. 

Derudover vil mit råd være at være omhyggelig med at holde området rent og få det vasket ekstra godt, når du er i bad.

De bedste hilsner Julie :-)

2021-01-24T08:28:18 1
Mathilde

Hej!

Det er rigtig godt at du er så opmærksom på din krop og eventuelle forandringer, og jeg kan godt forstå at du er blevet bekymret. Det er vigtigt at få fundet ud af hvad det er, så du ikke skal gå og bekymre dig, men også så det kan blive udelukket om det kan være alvorligt, selvfølgelig.

Hvis du barberer dig for neden kan det måske være et indgroet hår, men jeg synes alligevel at du skal tage til lægen og få det tjekket for at kunne være helt sikker på at det ikke er noget at bekymre sig om. Det er selvfølgelig grænseoverskridende at en fremmed skal se en på den måde, men det er virkelig vigtigt at få det tjekket, synes jeg. Det er heldigvis hurtigt overstået, og så behøver du heller ikke gå og have ondt og bekymre dig. Så jeg synes bestemt, at du skal smutte en tur til din praktiserende læge. 

Du kan enten bestille en tid eller møde op i det tidsrum hvor man kan komme uden tidsbestilling - sådan et har de fleste lægehuse vist, og det fremgår sikkert på deres hjemmeside hvornår på dagen det er.  

Jeg håber du finder ud af det, og at du kunne bruge mine råd. Ellers må du endelig skrive herind igen!

Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym