Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2021-02-04T22:22:36: 2

Brevkassespørgsmål

Undervægt

Indsendt af pige15 år


Hvis man er undervægtig og får en proteindrik til vægtøgning hver dag, kommer min former så til at ændre sig? Eller bliver jeg tykkere? Jeg elsker nemlig mine former.
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-02-07T07:41:49 1
Sophie

 Hej med dig :) 

Om dine former ændre sig er svært at sige. Når man er undervægtig og begynder at indtage en proteindrikke om dagen, tænker jeg ikke at du vil tage på. Hvis du er i kalorieunderskud, hvilket jeg går ud fra at du er, siden du er undervægtig, så vil en enkelt proteindrik om dagen, maks få dig til at komme i ligevægtsindtag. Et ligevægtsindtag vil ikke gøre at du tager på. Derimod vil der højest ske det at du kommer i ligevægt, altså indenfor normalvægten. Så du skal altså ikke være bange for at tage på, eller miste dine former :) 

Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål. 

Mvh. Sophie 

2021-02-07T08:07:12 1
Markus

Hej.

Ja. Er svaret desværre. Det vi kalder "kvindelige former" er et resultat af den fedtfordeling piger begynder at få på kroppen når de går i puberteten. Hvis du er undervægtig nok til at det er blevet vurderet at du skal have det her proteinsupplement, så betyder det at det ikke er sundt for dig at have så lidt fedt på kroppen som du har nu.

Jeg forstår virkelig godt, at det ikke er rart, at få at vide, at der er en bestemt måde man skal se ud på, når det ikke er sådan man ser sig selv. Men prøv at tænk på det, på denne her måde; Hvis du havde en veninde, som var undervægtig, hvad ville du så råde hende til at gøre? Ville du råde hende til at holde fast i det billede hun havde af sig selv, som én der er undervægtig, eller ville du råde hende til at tage vare på sit helbred? Mit gæt ville være at du ville råde hende til at fortsætte med at tage proteinsupplementet. Og det ville du gøre, fordi du holder af hende. Fordi hendes helbred, at hun har det godt, er meget vigtigere for dig end hvordan hun ser ud. Du ville forklare hende at din kærlighed til hende er noget der er fuldkommen uafhængig af hendes udseende. Hvis jeg har ret i at du ville opføre dig sådan over for en god veninde, så kan du spørge dig selv: Hvorfor skulle jeg opføre mig anderledes over for mig selv? Vi har lige så meget en pligt til at opføre os ordentligt over for os selv, som over for andre. Det er i hvert fald min holdning. 

Jeg forstår virkelig godt at det er en enormt ubehagelig følelse at blive "tykkere" når det ikke er sådan man ser sig selv. Men en anden måde at se det på, ville være at sige, at du bare er ved at blive normalvægtig igen. Og det må du aldrig lade nogen fortælle dig, at der er noget som helst i vejen med. 

Håber det kunne bruges. Ellers kan du altid skrive til os igen.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym