Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2021-02-13T23:47:02: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg vejer 99 kg

Indsendt af dreng16 år


Jeg er  tyk har svært ved at komme i gang med at tabe mig fordi at mine forældre tit laver usund mad og jeg spiser for meget slik har altid været den tykke dreng  i klassen  føler også jeg har svære ved at finde mig en kæreste fordi at de fleste piger  går efter en veltrænede dreng  nogen af jer der har.  Nogen tips til hvordan man kan gøre et vægttab sjovere   

dreng
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-02-15T03:37:30 1
Markus

 Hej.

For det første er det vigigt at være opmærksom på at fedme ikke kun handler om hvad man spiser. Nogle mennesker er også bare genetisk disponeret for at veje mere, og nogle mennesker kan også opleve at det er meget svært, næsten umuligt, at tabe sig. 

Det kan måske virke lidt demotiverende. Hvis det er sådan det føles, er jeg ked af det. For meningen med at jeg skriver det er sådan set bare, for at sige, at man skal huske ikke at være for hård ved sig selv. Det er med andre ord ikke nødvendigvis din "skyld" fordi du ikke spiser god nok mad. Vi har ingen anelse om hvad du genetisk er disponeret for, og derfor skal man passe på med at dømme sig selv for hårdt. Så det håber jeg at du husker på.

Det sagt, så er det desværre ikke noget, der påvirker det syn de fleste andre mennesker har på fedme. Og det er jo lidt svært for os to at gøre noget ved. Og så er der jo også alle mulige gode grunde til at tabe sig. Den mest umiddelbart tiltrækkende grund er at man ser bedre ud, måske bliver mere populær hos pigerne og har bedre selvværd. Der er ingen tvivl om at der er bedre for både kroppen og psyken ikke at veje alt for meget. 

Tips til hvordan man gør et vægttab sjovere; Her får du en teknik, som jeg faktisk brugte selv. Ikke til at tabe mig, men til at skrive min specialeopgave. Det første jeg gjorde hver dag, var at tvinge mig selv til at skrive en side. Jeg måtte ikke spise morgenmad før det. Jeg lavede endda, den aftale med mig selv at jeg ikke engang måtte stige ud af sengen. Efter jeg havde spist, kunne jeg så slappe af, velvidende at jeg i det mindste allerede har skrevet noget i dag. Du kunne prøve samme teknik; Hvis du fx har en skoleopgave, der skal afleveres, kunne du sige til at dig; Jeg starter dagen med at arbejde i 2 timer og jeg må ikke gøre noget som helst andet. Lige når du starter, er det klart at det vil være svært og du vil føle dig meget sulten, når de to timer er ovre. Men du har stadig det meste af dagen at slappe af i. Og det er lettere at slappe af, når man allerede har fået lavet noget arbejde.

Grunden til at jeg tænker teknikken kunne hjælpe på vægttab er at hvis det første måltid bliver skubbet lidt frem, så er det mindre tid til mellemmåltider og snacking i løbet af dagen. Giv det et skud! Hvis to timer er for vildt, så start med én. 

Håber det kunne bruges

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym