Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2021-03-03T20:27:24: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg er rigtig ked af min krop

Indsendt af pige13 år


Hej

Jeg er rigtig ked af min krop. Jeg synes jeg har for store fødder og en alt for stor højde. Alle drengene fra min klasse er sket ikke højere end mig. Jeg er den højeste i klasse. De andre er sådan 1,57 og så står jeg her 20 cm højere. Jeg bruger str. 42 i sko mens de andre bruger 36. Jeg græder mig næsten i søvn hver nat!

Hvad skal jeg gøre?

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-03-07T01:45:34 1
Markus

 Hej.

Du må virkelig undskylde hvis jeg fortæller dig noget du allerede ved. Men du befinder dig faktisk lige i den aldersgruppe, hvor pigerne som regel er højere end drengene. Det er typisk lige der omkring 12-13-års alderen. Jeg kan selv huske det fra da jeg gik i 6. og 7. klasse. 177 er også højt for en pige, men hvis jeg skulle gætte, så ville jeg faktisk skyde på at du ikke voksede særligt meget mere. Det er meget forskelligt hvornår piger vokse i højden, men det er oftest før drenge, og det stopper ofte hutigere end hos drenge, som kan blive ved med at vokse i højden til de er 18.

Så ja. Du er en høj pige, men drengene i din klasse kommer lige om lidt til at skyde i vejret og vokse dig over hovedet. Og jeg tror ærligt talt de fleste drenge ville foretrække en høj pige. 

Så er det selvfølgelig ikke nødvendigvis sjovt at skulle vente på at det sker. Det forstår jeg godt. Men jeg tror du kan være ret sikker på at det her ikke bliver noget du tænker så meget over om et års tid eller to.

Og i forhold til pigers skostørrelse, så har jeg aldrig nogensinde hørt andre fyre nævne at det var noget de overhovedet kiggede efter eller tænkte på. Hvis det handler om at det er dine veninder, der driller dig med det, så er det selvfølgelig noget andet. Det kan jeg godt se. Og selv hvis der ikke er nogen der driller dig med det, kan det være én af den slags ting, der gør én meget selvbevidst og angst. Men se på det på denne her måde: Det er ikke noget du har valgt. Derfor er det ikke noget du skal stilles til ansvar for. Og derfor er det ikke noget du behøver være defensiv omkring. Jeg er sikker på at du er et fantastisk interessant, hyggeligt og charmerende menneske, og at din skostørrelse omtrent er den mindst interessante ting ved dig. Og sådan tror jeg også du ville tænke om andre. Hvor meget tænker du på andres skostørrelser?

Hvis ikke der er nogen der generer dig med det, så lad være med at bekymre dig om at det kommer til at ske. For jeg tror ærligt talt det er meget usandsynligt. Og hvis der er nogen der driller dig, så fortæl dem lige ud at det ikke er cool, at skostørrelse er en ret kedelig ting at tale om, og at de burde finde nogle bedre ting at bruge deres tid på at tænke over. 

Jeg er ked af at høre at du græder dig selv i søvn. Der skal meget til at man græder sig selv i søvn, så du må virkelig have det skidt. Stort set alle teenagere tror der er noget i vejen med deres krop. Spørg dig selv: Hvis jeg så en pige på 177 gå ned ad gaden, ville jeg overhovedet ænse det? Ville jeg overhovedet lægge mærke til at hun havde størrelse 42 fødder? Vi mennesker tror altid at alt det vi er bekymret over at folk lægger mærke til, præcis er det de lægger mærke til. Men hvorfor skulle det hænge sådan sammen? Går du selv og finder fejl ved folk? Ved dine veninder? Nej vel?

Håber det opklarede noget. Og håber det kan hjælpe til med at du kan falde i søvn med færre bekymringer i hovedet. Ellers skriver du bare til os igen!

mvh Markus

2021-03-07T11:54:24 2
Marissa

Hej, 

Jeg er ked af at høre, at du har det så hårdt med din krop, og jeg ved at det kan være virkelig svært, hvis man føler, at ens krop ikke passer ind med det, man synes den burde. 

Jeg kan godt forstå, at det er hårdt at være høj af sin alder, og det er en udfordring jeg selv og andre jeg kender også har været igennem. Problemet er ofte, at hvis man når en vis højde i en ung alder, så er det, fordi man udvikler sig hurtigere end sine jævnaldrende. Og dette er især ofte tilfældet for piger i din alder. Drengene halter tit bagefter på flere udviklingsmæssige områder, og derfor ser man tit i de tidlige teenageår, at pigerne ser mere modne ud end drengene, fordi de ofte er højere. Det betyder dog absolut ikke, at det vil være sådan for evigt. Du er blot nået et videre stadie i din udvikling hurtigere end dem omkring dig, men i løbet af de næste par år vil de fleste af dine klassekammerater også vokse sig højere (og ligeledes få større fødder). Jeg oplevede selv, at jeg var den højeste i min klasse i flere år i folkeskolen, men da jeg nåede til 8.-9. klasse og på gymnasiet og videre, så endte jeg blot med at være på højde med mange af de andre. Og jeg mødte piger, der endda var højere end mig. 

Selvom det kan føles underligt eller træls at være en af de høje, også når man bliver ældre, så er der dog utallige fordele ved det, som både jeg selv og andre jeg kender er vilde med. Man har altid bedre udsyn til koncerter og shows, folk går ikke rundt og bliver ved med at tro, at man er 12 år gammel, selvom man egentlig er fyldt 18, og man slipper for at søge mod højhælede sko for ikke at være for lille, hvilket er en kæmpe fordel, da sådanne sko kan være skadelige, især for anklerne, knæene og endda ryggen. 

Uanset hvad, så er det en meget almindelig ting at føle sig utilfreds med sin krop i din alder, og det er oftest et biprodukt af, at kroppen drastisk er ved at udvikle sig, og man ikke længere synes, man kan genkende den. Den er i fuld sving med, og i dit tilfælde gået hurtigere frem mod, at blive en voksen kvindes krop. Jeg forsikrer dig dog om, at de fleste af dine klassekammerater og andre på din alder også mærker usikkerheder omkring deres kroppe. Du er på ingen måder alene om det.
Noget af det bedste du, og alle andre, kan gøre her er at huske stadig at elske jer selv og jeres kroppe, selvom det måske kan føles svært. Og selvom det måske lyder totalt skørt, så vil det med tiden kunne hjælpe dig, hvis du f.eks. om aftenen, når du ligger i din seng, siger til dig selv "jeg elsker mig selv og min krop" igen og igen. På den måde vil du nemlig, især i disse år, hvor din krop kan skabe lidt udfordringer, give dig selv og din krop den omsorg og forståelse, som du fortjener. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe en smule, og at du aldrig glemmer, hvor skøn og unik du er i den her verden, uanset din højde eller størrelse. Skriv endelig ind igen, hvis du får brug for det!

Med venlig hilsen,
Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym