Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-03-19T10:57:30: 1

Brevkassespørgsmål

Spisevaner

Indsendt af pige13 år


Hej ungzone.

Jeg er en pige på 163cm og jeg vejer 52kg (og er 14 om 2 uger.)

Jeg føler lidt at mine forældre ville have mig på en diet. Ligemeget hvad jeg spiser føler jeg, at de har en kommentar omkring det, og hver gang jeg tager noget mindre sundt, kigger de underligt på mig, og jeg føler at de holder øje med hvad jeg tager. Samtidig siger de altid at det er på tide at jeg kommer ud og løber, og får rørt mig.

Det føles bare lidt underligt, og jeg føler altid at jeg skal være forsigtig med hvad jeg spiser.

(Og er min vægt og højde normal i forhold til hinanden, og i forhold til min alder?)

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-03-22T11:10:44 2
Markus

 Hej.

Ud fra de oplysninger du har givet mig, har jeg udregnet det vi kalder en BMI. Din BMI er 19,6, hvilket er helt normalt (det er faktisk en smule i den lave ende). Så for at svare på det sidste du skriver først, så er der intet i vejen  med din vægt.

Og det får mig til at tro at det ikke kan være det det handler om, når dine forældre kommer med de kommentarer som de gør. Jeg tror det er forskelligt fra familie til familie, og jeg tror bare det er sådan at der er et større fokus på de her ting i nogle familier sammenlignet med andre. Jeg kan godt se at det ikke er sjovt. Og der er virkelig ikke grund til at gøre en sund og rask pige bekymret for at hun ikke er sund nok. Men det er selvfølgelig på den anden side heller ikke nødvendigvis det dine forældre tænker. Det kan være de tænker at man som gode forældre er nødt til at sørge for at éns barn er sundt og raskt bare generelt. Jeg tror i hvert fald det er mest sandsyndligt at det bare er blevet kommunikeret på en lidt uheldig måde. Men det er vel heller ikke let for dem at vide. 

Jeg tror i hvert fald det ville være godt hvis du nævnte det for dem og i tog en snak om det. Mit gæt ville være at dine forældre siger at det slet ikke var meningen at det skulle opfattes som at du ikke er sund nok. For det er du. I hvert fald baseret på de tal du har givet mig. Og generelt er det selvfølgelig en god ide at spise sundt og dyrke motion. Men man skal ikke presses til det. Gør det i den udstrækning du orker. Det tror jeg egentlig også bare er det dine forældre vil have dig til. 

Håber det opklarede noget. Ellers er du velkommen til at skrive igen. 

mvh Markus 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym