Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-03-28T22:21:40: 1

Brevkassespørgsmål

Strækmærker

Indsendt af pige14 år


Hej allesammen,

Jeg er en pige på 14 år, mine veninder har de flotteste kroppe, og så er der mig. Jeg har lige opdaget at jeg har fået stræmærker på min røv, ikke så fedt, når man går i bad til idræt med mange andre piger. 

Jeg vil bare gerne spørger om man kan få dem væk på en måde?!
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-03-31T03:46:11 1
Marissa

Hej!

Jeg kan virkelig godt forstå, at det er rigtig frustrerende, når ens krop ikke ser ud, som man gerne vil have eller ser anderledes ud end dem omkring en. Jeg kan dog kun fortælle dig, at det absolut ikke er noget, du skal skamme dig over. 

Selvom det måske føles fejt, at dem man ser i sin hverdag, f.eks. i badet til idræt, ikke også har strækmærker, så er det langt mere udbredt end man tror, især når man kommer op i sine senere teenageår. De er jo nemlig et resultat af, at du bliver højere, dine lemmer bliver længere og din krop generelt langsomt udvikler sig fra en pigekrop til en kvindekrop. Der er stor forskel på, hvor tidligt man får strækmærker, hvor man får dem henne, og hvor mange man får, men det er langt de fleste, der får dem før eller senere, fordi kroppen bare ofte udvikler sig hurtigere, end huden kan følge med. Hvis du har strækmærker i en meget omfattende grad (og hvis du oplever, at de klør eller irriterer), så kan du eventuelt prøve at gå til din læge og måske få en henvisning til en hudlæge. Desværre er der dog ikke meget videnskabelig bevis for at diverse cremer, olier osv. har den store effekt. Nogle oplever dog, at selvom strækmærkerne ikke 100% forsvinder, så kan de blive mindre tydelig med tiden. 

I de fleste tilfælde så er strækmærker dog ofte noget, man gør bedst i at prøve at acceptere, ligesom hvis man har nogle fregner, modersmærker eller andre sådanne ting ift. sin krop, som man måske hellere ville undvære. De fleste mennesker har noget på deres krop, som de måske synes er træls eller anderledes, men det man glemmer er, at det ofte er noget, som mange andre også har, og som de fleste ikke engang lægger mærke til, hvis de ser det hos andre. Derfor har det bare oftest bedst effekt, hvis man igen og igen minder sig selv om, at det er helt normalt, og at ens krop stadig er skøn, som den er. 

Selvom det måske ikke helt var det, du håbede at høre, så håber jeg, at mit svar kan hjælpe en smule, og at du husker, at din krop er smuk uanset hvad :) 

Med venlig hilsen,
Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym