Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-05-22T21:25:48: 1

Brevkassespørgsmål

Sår dernede

Indsendt af pige13 år


Hej jeg har haft nogle problemer i cirka tre måneder nu. Jeg har nogle sår nede ved tissekonen og skeden og når jeg skal tisse gør det ondt og svir og det gør det også når jeg skal sove. Når jeg går i bad bliver det rødt og det har også været røde knupper. Jeg har aldrig haft sex og sådan noget men pls hjælp tør ikke tale med min mor.

Hilsen mig

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-05-26T02:18:51 1
Markus

 Hej


Jeg ved godt at det her ikke er hvad du gerne vil høre, men jeg synes du skulle sige det til dine forældre. 


Jeg kan virkelig godt forstå at du synes det er pinligt og ikke noget du har lyst til at involvere dine forældre i, men jeg tror ikke der er andet vi kan gøre. Det eneste andet jeg kan komme i tanke om er at du selv tager kontakt til din læge (Det telefonnummer der står bag på dit sygesikringskort). 


Hvis dine forældre er søde og rare og elsker dig, og det er jeg sikker på de gør, så vil de have fuld forståelse for at det her er noget der plager dig, som du gerne vil have hjælp til. På samme måde som forældre hjælper til med alle mulige andre ting. Og selvfølgelig skal de nok tro på at du ikke har haft sex, når du siger du ikke har. Det kan være tusind andre ting ud over hvad man kan få efter man har haft sex. Du har ikke noget at skamme dig over. Det her er ikke noget du har bedt om at få og du har ikke gjort noget for at fortjene det. Det er bare sådan det er at være menneske. Vi kan blive syge på alle mulige måder helt ud af det blå. Og det vi mennesker gør er at vi hjælper hinanden med at løse det. 


Hvis du stadig har det svært med at sige det til dine forældre, så skriv endelig igen. Vi skal nok finde ud af det her.


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym