Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2021-05-31T22:54:10: 1

Brevkassespørgsmål

Anderles menstruations smerter

Indsendt af pige15 år


Hej jeg er en pige på 15 år, jeg har oplevet det sandeste 1,5 år at jeg har fået flere mens smerter og de er meget anderleds end ved mine venner. Har haft det i cirka (3-4 år) jeg for rigtig mange smerter inden min mens starter og så den første og anden dag. Hvor jeg kun kan holde ud at ligge i min seng. Og hver gang jeg vil rejse mig så bliver jeg svimmel og føler keg skal til at kaste op (har prøvet en gang hvor jeg kastet op, fordi jeg ikke nået at ligge mig i min seng hurtig nok) men ved ikke hvad jeg skal gør mere når jeg skal fx i skole eller på efterskole i år. Jeg kan jo ikke bare tage fri fra skole, eller sige jeg er syg på efterskole. Og hvis jeg tager i skole kan jeg ikke koncentrere mig eller sidde på min stol (har for mange smerter) min mor snakket med lægen og det eneste der ville “hjælpe” var p-piller og det gider jeg ikke på, tror heler ikke min mor er så glad for det (det har mange bivirkning) er der en løsning ig hvad skal jeg gør. 
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-06-04T05:09:10 1
Ida

 Hej med dig, 

Det er godt nok irriterende at du får det så dårligt af din menstruation. Jeg havde selv samme problem i flere år, hvor jeg kastede op, rystede og kun kunne ligge i min seng, så jeg kender til følelsen, og det er ikke sjovt! 

Man skal ikke have det sådan af sin menstruation, for det er jo trods alt, noget som vi har næsten hele vores liv, så jeg kan sagtens forstå din bekymring og frustration. 

Det er dejligt at høre at du har snakket med din mor om det, og at hun hjælper dig. Det er rigtigt at p-piller virker mod smerter, men hvis du ikke har lyst til at tage dem, så ved jeg at der er andet man kan tage. Lægerne ved hvilke piller der er gode mod menstruation, og jeg fik selv piller som virkede og det var ikke p-piller (kan desværre ikke huske hvad de hed). Jeg er ikke læge og vil derfor ikke anbefale dig nogle piller, før du har snakker med din egen læge, men hvis man googler "hjælp til menstruationssmerter" kommer der foreslag op, som du måske kan prøve at foreslå din læge. Blandt andet ibuprofen (kræver ikke recept) eller tabletter med paracetamol i eller smertestillende med NSAID. Jeg vil prøve at tale med lægen igen og høre hende/ham, hvilke andre muligheder der er end p-piller, for der er andre muligheder. 


Håber mit svar kunne hjælpe dig lidt, og at du får bugt med smerterne. Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du får brug for det. 

Kærlig Hilsen Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym