Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-07-11T21:06:48: 1

Brevkassespørgsmål

ingen talje og 14 år

Indsendt af pige14 år


Hej jeg er en pige på 14 snart 15 år, jeg er fysisk aktiv og løber, danser (hiphop, Dico pardans siden 3 år) og træner(primært mave altser sixpack og arme med armbøjninger, det er bare noget hjemme træning). Jeg er ikke overvægtig eller noget, jeg er 167,5 cm høj og min normale vægt er 52 kg, men for ca en måned siden var jeg nede på 50 kg. jeg er oppe på 54 kg nu, fordi jeg ville prøve at tage på, så jeg måske kunne få en større numse og bryster, de og den er nemlig meget lille/små, det skal så siges at det ikke hjalp. jeg bruger A i bh”er hvis ikke mindre og mit hoftemål er (86cm), jeg stoppede også med at træne mave fordi jeg tænkte at det måske var derfor at min talje er stor (67cm). Mit spørgsmål er hvordan kan jeg få en mindre talje eller større numse og bryster? Kan jeg overhovedet det eller er det bare noget jeg må leve med? Og er det fordi jeg træner min mave at mit livsmål er stort?

Håber i kan hjælpe mig hilsen den forvirrede og næsten æbleformede pige.

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-07-15T09:22:46 1
Sofie

Hej med dig,

Tak for dit spørgsmål til os!

Jeg ved desværre ikke så meget om kroppen, men ikke desto mindre er jeg ret sikker på, at man ikke selv kan bestemme, hvor de "ekstra" kilo, hvis man tager på, skal sidde henne. Det giver derfor måske meget god mening, at du ikke har oplevet, at de ekstra kilo på kroppen har givet dig større numse eller bryster.

Jeg er heller ikke sikker på, at man kan træne sig til en smal talje, eller om man får en større talje af at træne. Jeg tror det ikke. 

Mit bedste råd til dig er derfor, at du skal lære at elske din krop, som den er. Det kan lyde lidt som en kliche, men jeg tror virkelig, det er vigtigt. Du får aldrig en anden krop end den, du har nu, og derfor kan du lige så godt passe på den - også ved at tænke godt om den. Det er ikke noget, der kommer hen over natten, men jeg forestiller mig, at hvis du virkelig forsøger at tænke positive tanker om din krop og tænke på alt det, den rent faktisk KAN, fx at du kan danse og træne, ligesom du vil, frem for hvordan den ser ud, vil du måske på et tidspunkt komme til at se din krop i andet lys. 

Jeg håber meget, at det giver mening, ellers er du som altid velkommen til at skrive igen!  

 

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym