Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-08-10T20:55:40: 2

Brevkassespørgsmål

Har jeg mens?

Indsendt af pige13 år


Hej, jeg er en pige på 13 år, og jeg har lige opdaget noget brunt og- ja hvad skal man sige, kaget? I mine underbukser. Kunne det være mens? For det ligner lidt, at jeg bare har skidt i bukserne. Det kunne også ligne mudder. Men det er kun en plet, og rundt om pletten er der sådan lidt lysebrunt, og det er ikke sådan en underlig tyk konsistens. Det kunne godt ligne det udflåd jeg normalt har, bare brunt. Jeg har godt hørt om brunt udflåd lige før man for mens, men jeg er meget i tvivl så er det muligt at mens kan se sådan ud?
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-08-15T10:45:21 1
Marissa

Hej med dig,

Det kan være lidt forskelligt fra person til person, hvordan menstruationen først viser sig, hvis man skal til at have den for første gang, og derfor kan det være svært at sige med 100% sikkerhed. 

Det du oplever kan potentielt godt være din første menstruation, men det kan ligesåvel være din udflåd, som du siger, eller et uheld med din afføring, hvis din mave her været påvirket af noget og derfor har givet dig tynd mave uden, at du vidste det. Du er muligvis nødt til at afvente og se, om du oplever mere specifik blødning, før du kan vide, om det er din første menstruation.

I mellemtiden kan det dog være en god ide at lægge mærke til om du oplever andre tegn, som måske er vigtige at være opmærksomme på. Som pige, og som kvinde, er det altid en god ide at være opmærksom på, hvis der er noget i forhold til dine kønsdele, din udflåd eller andet, som forandre sig. Så hvis denne situation fortsætter med, at det enten ligner at din udflåd skifter farve, eller at du måske har lidt diarré (altså tynd mave) problemer, og du IKKE oplever, at din menstruation kommer, så kan det måske være en ide at snakke med nogen om det. Især hvis det giver dig bekymringer, så kan det være en ide at snakke med dine forældre, en skolesygeplejerske eller endda din læge om, hvorvidt det er noget problematisk eller eller ej.

Hvis denne situation fortætter, og du synes, det er for frustrerende, at dit undertøj bliver påvirket af det, så kan du overveje, om det ville hjælpe at gå med bind, selvom det måske ikke er din menstruation, der er dukket op endnu. Du kan f.eks. nævne for dine forældre, at du måske tror, at din første menstruation er på vej, og så kan de købe, eller hjælpe dig med at købe, nogle bind, som kan stå klar derhjemme. 

Selvom det dog ikke er lægelig råd, jeg kan give, så håber jeg, at mit svar kan hjælpe en smule for dig :)

Med venlig hilsen,

Marissa

2021-08-15T10:50:59 1
Lotte

Kære du

Tak for dit spørgsmål. 

Jeg tænker, at du har helt ret i, at det sagtens kan være din menstruation. Det er meget almindeligt, at den allerførste menstruation mere ligner brunt udflåd end en egentlig blødning. Det kan også være sådan de næste gange, du oplever, at du skal have menstruation, da din krop lige skal indstille sig på det. Det brune udflåd i dine første menstruationer er et tegn på, at din krop fungerer, som den skal i den alder, du er i.  

Jeg ved ikke, om du har snakket med nogen om det? Men hvis du endnu ikke har, så kan det være rart at dele den forvirring og de tanker, der kan være i starten med fx din mor, en storesøster eller en anden, som du føler dig tryg ved. Det kan godt være lidt svært at snakke om i starten, men det er noget alle kvinder kommer til at opleve og er derfor en helt almindelig del af livet. Nogle gange kan man godt få lidt ondt i maven eller andre steder i kroppen, når man har sin menstruation og så kan det være godt, at der er andre, der ved det og forstår hvorfor du måske ikke lige er helt på toppen eller frisk.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)


Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym