Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-09-22T19:53:46: 1

Brevkassespørgsmål

Barbering?

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 som er gået helt i puberteten. 

Jeg har derfor fået hår under armen. Min søster som Snart er 15 år begyndte først at  barbere sig i start 7 klasse, men hendes var/er helt lyse. Mine derimod er helt vildt sorte. Jeg har ikke spurgt min mor om jeg må tør ik rigtigt for på en måde tror jeg at jeg ikke må. Det er en anden pige fra min klasse (går i 6 kl) der har vildt meget hår under armen og bliver mobbet med det. Jeg har altid sweater på selv i 30° varme & til idræt og der er lidt varmt men tør ikke andet gider jo ikke og blive mobbet med det. 

Håber virkelig i kan hjælpe eller bare give mig nongle tips. ?? 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-09-23T05:24:29 1
Julie

 Hejsa!

Det lyder rigtig træls, at du føler dig nødsaget til at "gemme" dine hår under armene, fordi du er bange for at blive drillet, hvis andre ser det. Hår under armene, og hår andre steder på kroppen, er en helt naturlig ting, som alle har. Der er dog stor forskel på, hvor meget hår man har, men også farven på hårene, som du også selv skriver.

Jeg synes ikke, at du skal fjerne dine hår under armene, eller generelt fjerne hår på din krop, hvis ikke selv du har lyst til det. Det skal være noget du gør for din egen skyld og ikke for andres. 
Hvis du er meget generet af dine hår synes jeg helt sikkert, at du skal snakke med din mor om det. Eller måske din søster, hvis det er nemmere. Hun har stået i samme situation som dig, så hun har helt sikkert et godt råd til, hvad du kan gøre! Desuden synes jeg, at du bør snakke med en af dine lærere, hvis du er tryg ved det. Man skal ikke drilles, fordi man har hår under armene eller noget helt andet, og jeres lærere kan hjælpe med at få snakket med hele klassen om det. De kan også sørge for, at der bliver snakket om det på hele skolen, så drilleriet stopper. 

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du endelig skrive til os igen!

De bedste hilsner Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym