Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2021-10-04T00:31:57: 2

Brevkassespørgsmål

Navlepircing

Indsendt af pige16 år


Hej

For ca 4 måneder siden fik jeg lavet en navlepircing og den sidder meget godt og er flot! Men jeg kan ikke komme af med den betændelse der er, det ser ulækkert  ud og lugter meget klamt! Væsken der kommer ud, farver også mine bukser når jeg har fx hvide bukser på, der hvor bukserne rammer piercingen! 

Jeg vil virkeligt gerne af med det her betændelse og have en helt normal navlepircing. Men syntes ikke, selvom jeg bruger klorhexidin, at det går væk?! 

Har i nogle gode råd til hvordan jeg kan få det her klamme betændelse væk?

Knus E

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-10-06T09:21:03 1
Josefine

 Kære dig

Tak, fordi du skriver ind og deler dit problem. Hvor er det ærgerligt, at der gået betændelse i din navlepiercing. Det er desværre meget normalt, at der går betændelse i ens nye piercing, men jeg vil råde dig til at gå til din læge og fortælle om problemet grundet den væske, der siver ud af den. Måske du også vil snakke med dine forældre om det, så kan de nemlig hjælpe dig.

Jeg håber, at det løser sig, og ellers er du velkommen til at skrive ind igen.

Med venlig hilsen

Josefine 

2021-10-06T03:42:23 1
Lukas

Hej E, 

Det lyder sørme træls. Jeg har også selv fået lavet nogle forskellige piercinger og jeg har også døjet med betændelse, så jeg ved hvor frustrerende det kan være.

Et godt tip er at lave et glas lunkent vand og blande 1 tsk salt i, røre det rundt så saltet opløses, og dyppe en vatrondel i saltvandet og derefter bruge den til at rense piercingen.

De vigtigste råd jeg umiddelbart kan give dig er at du husker at skifte det tøj, som rør ved piercingen, til noget nyt rent tøj hver dag. Derudover er det vigtigt du ikke piller ved piercingen i løbet af dagen uden grund. Prøv helst kun at røre ved den når du skal vaske eller rense den. Og altid husk at vask dine hænder med sæbe inden. Det kan godt være lidt svært at lade være, men du må bare prøve så godt du kan. :)

Hvis det ikke hjælper, eller du stadig føler dig i tvivl om hvad du skal gøre, kan jeg virkelig godt anbefale at du tager ind til piercingshoppen, hvor du fik din piercing lavet, og fortæller dem at den er betændt, og du mangler nogle råd til hvordan du passer bedst muligt på den. De vil med sikkerhed gerne hjælpe dig, og det er nok også dem som bedst ved hvordan du kan få betændelsen helt væk.

Jeg håber du finder ud af det!

Med venlig hilsen Lukas.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym