Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2021-11-14T20:07:49: 1

Brevkassespørgsmål

Krop

Indsendt af pige13 år


Hej, jeg har rigtig svært ved at tabe mig, og der er bare ikke særlig mange der gider at være sammen med mig på grund af min krop. Og kan se at folk ser rigtig meget på den især dem fra min klasse. Går ikke i bad til idræt fordi at alle de andre piger har en helt perfekt krop og er rigtig misundelig på dem. Jeg går også til en sport 2 gange om ugen og cykler i skole vær dag, havde forventet at jeg ville tabe mig af det, men jeg taber mig slet ikke.

 Er der nogle der har nogle gode råd til at tabe sig, kunne virkelig være en stor ?

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-11-24T09:16:32 1
Lukas

Hej du,

Det lyder som en rigtig træls situation du står i. Det er dog vigtigt at du ved og husker på at hvis dine klassekamerater ikke har lyst til at være sammen med dig på grund af din krop, så har det mere at sige om dem, end dig. Alle fortjener gode venner og klassekamerater, uanset hvordan man ser ud.

Hvis du gerne vil tabe dig er det bedste råd nok at du kigger på hvad du spiser. Hvis du er aktiv, som du selv skriver, med cykling og sport, så gør du i hvert fald det helt rigtige på det punkt. Men faktisk har ens madvaner også en stor betydning for om man taber sig eller ej.

Hvis du drikker sodavand eller saftevand er det en god ide at bytte de sukkerholdige drikke ud med vand og hvis du ofte spiser slik og kage kan du nogle dage spise knækbrød eller frugt som snacks i stedet for. For at tabe sig er det vigtigt at man laver nogle ændringer i sin madvaner, men det skal ikke være alt for ekstremt, for det er vigtigt du kan blive ved med dine nye ændrede vaner fremadrettet. Nogle idéer til sunde måltider kan også være havregryn til morgenmad og rugbrød til frokost.

Jeg har også selv været meget usikker på min krop da jeg var yngre, så jeg forstår dig virkelig godt. Det som hjalp mig med at tabe mig var at spise mere rugbrød og frugt og være aktiv med sport og fitness. Så det skal nok også lykkes for dig, men hvis ikke, så er det også helt okay. For nogle mennesker er det sværere end andre at tabe sig, og det er forskelligt hvor lang tid det kan tage. Derfor er det vigtigt du ikke er for hård ved dig selv i den her proces, og husker på at du er god nok som du er lige nu, også selvom du ikke har tabt dig endnu.

Mit sidste råd er også at snakke med dine forældre om det hvis du oplever det er svært at gå med alene. Måske de har nogle råd eller idéer til hvad du kan gøre, og måske er der nogle ting i gøre kan sammen. Fx lave nogle anderledes eller sundere aftensmåltider eller gå nogle ture. 

Held og lykke, og husk du altid er velkommen til at skrive ind igen hvis du får brug for det!

Med venlig hilsen Lukas.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym