Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2021-11-17T14:25:37: 2

Brevkassespørgsmål

Sokker i bh’en..?

Indsendt af pige16 år


Hej ungzone

Jeg er en pige på 16 år, som har skabt et problem for sig selv. Jeg har i lang tid dækket mine bryster til med store sweatshirts, fordi jeg synes, de er for små. Jeg startede på efterskole efter sommerferien, og jeg lagde hurtigt mærke til, at der er flere piger, der går i stramme bluser. De har allesammen de flotteste store bryster, og det giver dem en del opmærksomhed fra de andre elever - især drengene. Jeg ville have, at det skulle være mig, så jeg begyndte at købe push-up bh’er og stramme trøjer. Da jeg første gang puttede sokker i min bh (som allerede har push-up i), gik jeg pludselig fra en B-skål til en DD. Jeg elsker hvordan det ser ud. Problemet er bare, at det ikke ren faktisk er mine bryster. Jeg har stadigvæk en B-skål under al fyldet. Nu har jeg gået med stramme bluser i et par måneder, og jeg er ved at være træt af at skulle skjule de ekstra par sokker for mine roomates og bruge ekstra tid på badeværelset. Plus, det er heller ikke praktisk i forhold til at bevæge mig frit, og det kan blive ret varmt. Jeg kan heller ikke lade nogen se mig nøgen, hvilket vil sige, at jeg er stoppet med at være seksuelt aktiv. Jeg plejede ellers at nyde at være intim. Bare at glemme mine usikkerheder og føle mig elsket. Men jeg kan jo ikke bare stoppe med at putte sokker i bh’en. Jeg kunne godt gå tilbage til oversized tøj og gå at håbe på, at folk glemmer størrelsen på mine bryster, men det ville heller ikke gøre mig glad. Kan I godt se den problemstilling, jeg står i? Og kan i evt. give råd?


Hilsen en pige, der er meget i tvivl

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2021-11-28T11:43:15 1
Julie

 Hejsa og tak fordi du skriver!

Jeg sagtens huske, da jeg var på din alder og pigerne med de større bryster fik meget opmærksomhed fra drengene. Det kan være rigtig frustrerende at føle, at det er det eneste, der er spændende for dem. Dog er du helt sikkert ikke den eneste, der føler dig usikker pga. størrelsen på dine bryster. I virkeligheden tror jeg, at de fleste piger på den ene eller anden måde gerne ville have, at deres bryster så anderledes ud end de gør. 

Det kan måske føles ekstra svært for dig at stoppe med at komme sokker i bh'en, nu hvor folk har set dig i stramme trøjer med større bryster. Men jeg synes ikke, at du skal gå og gemme dig fuldstændig væk i store trøjer, hvis du føler dig tilpas i stramme trøjer og har lyst til at gå med det. Måske de større trøjer kan være en god hjælp til at starte med, så folk måske ikke bemærker forandringen fra større til mindre bryster så meget. 
I virkeligheden bør man jo ikke blande sig i, hvordan andre ser ud, men hvis nogle kommenterer på det, er det også okay at være ærlig og sige, at du har følt dig usikker. Som sagt, tror jeg at mange piger netop er usikre på sine bryster og det kan nogle gange være rart at høre, at man ikke er helt alene på det punkt.  Du kan evt. altid sige, at du har gået med bh'er med meget push up i, men at du er blevet træt af det. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Skriv endelig herind igen, hvis du har brug for det!

De bedste hilsner Julie :-)

2021-11-28T02:39:25 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan absolut godt forstå det dilemma, du står i og kan godt se, hvorfor de valgmuligheder, du har ikke er de fedeste.

Jeg tror dog netop, at fordi ingen af valgene er nogle du er særlig glad for, så bør du gå den vej, som derimod har større chance for at gøre dig glad på længere sigt. Med det mener jeg, at du kan sætte dig ned og sammenligne de to valgmuligheder side om side og mærke efter, hvilke af dem der skaber flest problemer, og hvad der kunne gøre dig gladest.

Din første valgmulighed er blive ved med at putte sokker i dine bh'er. Denne valgmulighed virker som om den mest er styret af, hvad andre eventuelt tænker om dig (at folk synes godt om at du har store bryster, og at de ikke opdager en eventuelt ændring i størrelsen). Men med de problemer som du beskriver, der er opstået på grund af det, så tror jeg desværre, at det bare ville forstætte med ikke at gøre dig lykkelig, ligesom du fortæller, at det ikke gør nu. 

Din anden valgmulighed er så at stoppe med at putte sokker i dine bh'er. Det gode ved dette valg er, at du kan slippe for at bruge den ekstra tid og for at skulle gå og skjule det, og du kan med tiden begynde at få det godt med at være intim med folk igen. Jeg ved godt, at du har dine bekymringer for, hvad der kan ske, hvis du vælger at stoppe, men til det vil jeg dog sige to ting:
1) Selv hvis fyres blik kan blive fanget af større bryster, så efter de første par sekunder er gået, så er de fleste fyre rimelig ligeglad med, hvad størrelse dine bryster er. Folk ender nemlig meget sjældent med at vælge en seksuel partner eller en kæreste baseret på sådan en mindre fysisk detalje (og de få som måske går op i det er alligevel sådan nogle latterlige, overfladiske, umodne drengerøve at de på ingen måde er din tid værd).
2) De fleste mennesker ligger næsten aldrig mærke til ens krop i så nærgående detaljer, som man selv gør, så der er kun lille risiko for, at nogen vil opdage ændringer i din bryststørrelse. Og selv hvis nogen rent faktisk lagde mærke til noget og endda kommenterede på det, så ville du meget hurtigt kunne aflede opmærksomhed ved at smide en kommentar tilbage i hovedet på dem som fx "hvorfor i alverden går du så meget op i mine bryster?".

Så for at sige det kort og godt, så er mit bedste råd til dig at overveje fordele og ulemper ved hvert valg og så mærke efter, hvilke ulemper du mest er okay med. Er du okay med at fortsætte med at have de problemer, som du beskriver, at du har nu, for at du kan blive ved med at føle, at du har store bryster? Eller er du mere okay med at "opgive" din bryststørrelse for at få det rart igen?

Overordnet set, så prøv så vidt mulig at tænke udelukkende på, hvad der vil gøre dig mest glad og være mest behageligt for dig og prøve at være ligeglad med, hvad andre måske tænker. For jeg lover dig, at de ting man ofte er usikker omkring ved sig selv, er næsten aldrig noget andre ligger mærke til eller tænker ret meget over. 

Jeg håber mit svar giver mening, og at det måske kan hjælpe dig lidt på vej til, hvad du vil vælge at gøre :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om krop og sundhed

Jeg tror jeg har spiseforstyrrelse

Kære ungzone. Jeg går konstant rundt og tænker på min vægt og det jeg spiser. Jeg er lidt overv...

HVORNÅR FOR JEG MENS?!!

hej ungzonejeg er den eneste i min klasse der ikke har menstruation. De andre piger i klassen fik de...

Brunt udflåd i forbindelse med p-piller?

Kære brevkasse, jeg er en pige på 17 år som har taget p-piller i over 1 år.Jeg har ikke prøvet ...

Jeg tror min ven har spiseforstyrrelse

Hej ungzone Jeg skriver til jer fordi, at jeg tror at min ven har en spiseforspiseforstyrrelse....

Nogle få spørgsmål

Hej ungzone.dk! Jeg har i øjeblikket projektuge hvor jeg sætter fokus på emnet kropsidealer, men ...

Har jeg skedesvamp ??

Hej ungzone jeg er en 12 årig pige der er lidt i tvivl om nogle ting.Jeg har oplevet at få enormt ...

Jeg er forvirret

Hej ungzone! Jeg er meget i tvivl om jeg har fået min menstruation eller ej.For et par måneder sid...

mine nippels gør ondt

hej jeg er en dreng på 13. Jeg har rigtigt meget ondt i mine patvorter og især når jeg løber en ...

Tampon i urinrøret

Er det muligt at sætte sin tampon op i urinrøret? Jeg tror jeg kom til at gøre det, for da jeg he...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym