Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-01-02T01:12:08: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er for klam

Indsendt af pige16 år


Hey ungzone!

Jeg hader mig selv, dybt og inderligt. Der er ikke en endte ting ved mig selv og min krop jeg er tilfreds og glad for.

Jeg har aldrig villet have hjælp, jeg føler ikke jeg er noget værd, så hvorfor skulle jeg det?

Nu er jeg blevet ret vild med en dreng, han er helt perfekt. Men jeg føler ikke jeg er god nok. Jeg føler mig klam, ulækker og egoistisk. Jeg føler ikke jeg kan være bekendt at forelske mig i ham, fordi jeg ved hvor mange bedre, pænere, smukkere, dejligere piger der findes derude.

Jeg bliver ved med at gå rundt med de her tanker, jeg kan ikke få dem ud af hovedet.

Jeg ved ikke om jeg burde søge hjælp… Jeg vil bare der bedste for menneskerne omkring mig, om der så betyder at det bliver uden mig.

Jeg har brug for hjælp..

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-01-05T09:18:58 1
Nicole

 Årh, kære du. Hvor er jeg bare forfærdeligt ked af, at du går og har det sådan og jeg må ærligt indrømme, at jeg bliver lidt bekymret når du skriver, at dine tætteste, i dit hovede, godt kunne være foruden dig - for selvfølgelig kan de og vil de ikke det! Du er meget værd og du må aldrig tro, at du ikke fortjener at være her, for du har ret til at være lige den du er. Og så er det mega sejt, at du vælger at skrive herind, for det viser allerede, at du gerne vil have hjælp til at få det bedre og så er første skridt taget henimod et gladere du og du skal nok nå i mål - det er jeg sikker på!

Jeg vil starte med at sige, at du selvfølgelig ikke skal gå rundt og have det sådan her, for det bryder dig fuldstændig ned. Du er så ung og har hele livet foran dig og du skal selvfølgelig ikke gå med de tanker. Du fortjener at nyde dit liv til fulde og opleve en masse fantastiske ting og møde en masse spændende mennesker på din vej, men det kan være svært at nyde, hvis man har det rigtig skidt. Jeg vil derfor foreslå, at du taler med dine forældre eller en anden, som du stoler på, så du får åbnet op og delt dine tanker og følelser med nogen. Det kan gøre en rigtig stor forskel og være en kæmpe lettelse når man får åbnet op. 

En psykolog vil også kunne hjælpe dig rigtig godt med at se dine udfordringer i et andet perspektiv, så du måske bedre forstå hvorfor du går og har det som du har det og samtidig hjælpe dig med at få nogle redskaber, så du kan arbejde med disse udfordringer. Når man vil gøre brug af en psykolog, så kan man både kontakte sin læge og se om man kan få en henvisning eller man kan selv kontakte en psykolog. Du vil få den samme hjælp uanset hvad, men henvisningen vil give et økonomisk tilskud til psykologbehandling. Nu ved jeg ikke om du går i skole, men der er ofte tilknyttet en psykolog til skolerne og ellers en studievejleder, som kan sende dig videre, så det er også en mulighed at gå den vej i stedet. Uanset hvad, så synes jeg, at det er rigtig vigtigt, at du får hjælp af en professionel, for det er det de er der for. De står klar, udelukkende for at hjælpe andre mennesker med deres udfordringer og de vil også rigtig gerne hjælpe dig. :-)

Jeg vil slutte med at sige, at det ikke er unormalt have disse tanker og følelser og at der er mange som har det ligesom dig, men at man selvfølgelig skal have noget hjælp, så man ikke går og har det sådan i mange år. Det er rigtig svært at være ung og det er RIGTIG svært at være ung i dagens samfund. Der er så mange forventninger til unge mennesker og man kan hurtigt føle et kæmpe pres fra omverdenen til at følge nogle fuldstændig uopnåelige idealer og jeg har selv følt mig utilstrækkelig, fordi jeg gerne ville se ud som og være på en specifik måde. Men det er simpelthen så fjollet, for vi er alle sammen forskellige og vi ser forskellige ud og det er også helt okay! Så din krop er lige som den skal være og der er ikke nogen "perfekt" krop eller perfekt væremåde. Du er dig og det er mere end nok.:-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du mere end velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om krop og sundhed

Jeg tror jeg har spiseforstyrrelse

Kære ungzone. Jeg går konstant rundt og tænker på min vægt og det jeg spiser. Jeg er lidt overv...

HVORNÅR FOR JEG MENS?!!

hej ungzonejeg er den eneste i min klasse der ikke har menstruation. De andre piger i klassen fik de...

Brunt udflåd i forbindelse med p-piller?

Kære brevkasse, jeg er en pige på 17 år som har taget p-piller i over 1 år.Jeg har ikke prøvet ...

Jeg tror min ven har spiseforstyrrelse

Hej ungzone Jeg skriver til jer fordi, at jeg tror at min ven har en spiseforspiseforstyrrelse....

Nogle få spørgsmål

Hej ungzone.dk! Jeg har i øjeblikket projektuge hvor jeg sætter fokus på emnet kropsidealer, men ...

Har jeg skedesvamp ??

Hej ungzone jeg er en 12 årig pige der er lidt i tvivl om nogle ting.Jeg har oplevet at få enormt ...

Jeg er forvirret

Hej ungzone! Jeg er meget i tvivl om jeg har fået min menstruation eller ej.For et par måneder sid...

mine nippels gør ondt

hej jeg er en dreng på 13. Jeg har rigtigt meget ondt i mine patvorter og især når jeg løber en ...

Tampon i urinrøret

Er det muligt at sætte sin tampon op i urinrøret? Jeg tror jeg kom til at gøre det, for da jeg he...

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym