Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-03-29T16:23:46: 2

Brevkassespørgsmål

Har jeg skedesvamp ??

Indsendt af pige12 år


Hej ungzone jeg er en 12 årig pige der er lidt i tvivl om nogle ting.

Jeg har oplevet at få enormt meget udflåd her det seneste år og nogle gange klør min private også (Ved heller ikke om mit udflåd er normalt da det nogle gange er mere ligesom hvidt/gennemsigtigt snot og andre gange er tykkere) . Jeg er lidt i tvivl om jeg har skedesvamp. (Det skal lige siges at jeg aldrig har haft sex før hvis det har noget med det at gøre) Men hvad har det egentlig noget at gøre med? (hvordan får man det? og tror i jeg har det?) 

Håber i kan besvare mit spørgsmål!:)

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-03-31T10:38:41 1
Nicole

 Kære du. Tak for at skrive herind! :-) 

Det kan godt være lidt svært at finde rundt i og det er godt, at du er opmærksom på din krop og dens signaler. Jeg vil sige, at udflåd kan se ud på mange måder og især op til en menstruation, så der behøver ikke være noget galt. Det skal dog ikke ændre sig til en helt andet farve eller blive "klumpet", for så kan det godt være noget en læge skal kigge på og især når du også skriver, at området er irriteret og klør. Uanset hvad, så synes jeg, at du skal spørge din læge til råds - måske i fællesskab med din mor, hvis det er rarere? 

Så vidt jeg ved, så er det meget normalt at kvinder får det på et eller andet tidspunkt i livet, men det er svært at sige hvad det skyldes. 

Mit bedste råd til dig er derfor at tale med din læge, for de ved hvordan det ser ud og præcis hvordan man kommer af med det, hvis der er tale om svamp og så er det noget man hurtigt kan komme af med igen, så vidt jeg ved.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål, men ellers er du velkommen til at skrive herind igen. :-)

- Nicole

2022-04-02T01:59:59 2
Signe

Kære dig.

Det er meget normalt, at udflåd varierer i mængde, farve og konsistens under ens cyklus, så en varierende udflåd behøver ikke at være et tegn på, at noget ikke er, som det skal være. Men siden du skriver, at det har været meget over en længere periode, kan det godt være, at du skal have det tjekket J

Skedesvamp kan udløses af mange forskellige ting og bunder i en ubalance i ens pH-værdi dernede, der optimerer vilkårene for de bakterier, der giver skedesvamp. Det kan bl.a. skyldes, at man vasker sig med sæbe inde i skeden, at man har været på penicillin kur, at ens underbukser er lavet i et stof, der gør, at den ikke har optimale ”luftforhold” dernede, osv. Det kan også ske, efter man har haft sex, men som sagt bunder det alt sammen i en ubalance i ens pH-værdi. Andre symptomer på skedesvamp er kløen, svien, lugt, og ens udflåd der kan minde om konsistensen på hytteost – hvis du kan genkende disse, kan det være, at du har det, og det er altså meget naturligt. Det er ca. 3 ud af 4 kvinder, der oplever at have skedesvamp mindst én gang i deres liv, og det er ganske ufarligt.

Man kan købe behandlingsmidlerne mod det i håndkøb på apoteket, men hvis jeg var dig, ville jeg snakke med en forælder, søskende eller en anden, du har tæt på dig, som du kan fortælle dine symptomer til. Så skal de nok være behjælpelige med at tage dig med til lægen eller apoteket, alt efter hvad I finder ud af J

Jeg håber, du kan bruge svaret til noget. Ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen.

Kærlige hilsner

Signe

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om krop og sundhed

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym