Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-08-16T22:15:08: 1

Brevkassespørgsmål

Brunt udflåd i forbindelse med p-piller?

Indsendt af pige17 år


Kære brevkasse, jeg er en pige på 17 år som har taget p-piller i over 1 år.

Jeg har ikke prøvet at misse en pille endnu, og da det lige har været sommerferie har jeg ikke haft et p-pille stop i lang tid og i den forbindelse har jeg den sidste uges tid oplevet at have brunlig/rødlig udflåd engang imellem. Jeg har læst at det kan være et tegn på graviditet så det har gjort mig meget nervøs.  Jeg har haft brunt udflåd i forbindelse med en enkelt gang hvor jeg havde skedesvamp.

Jeg har en kæreste som jeg ofte har samleje med, men som ikke “færdiggøre” i mig. Derfor ville det undre mig meget hvis graviditet var svaret.

Ved ikke om det bare er mig der overreagere eller hvad jeg skal gøre.

Skal siges at jeg kun har 1 p-pille tilbage inden at jeg skal holde min pause.

Skal jeg bare vente og se om min menstruation kommer eller skal jeg være bekymret?


Hilsen en bekymret 17 årig

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-08-24T06:07:20 2
Marissa

Kære Bekymret 17-årig,

Det er aldrig rart at have den slags bekymringer omkring sådan noget vigtigt i ens liv, og derfor er det kun fint, at du rækker ud og deler det.

Hvis du har taget dine p-piller, som der står / som din læge har sagt, at de skal tages, så er der meget minimal risiko for, at du er gravid. P-piller er nemlig en af de bedste præventioner imod graviditet, og derfor er du i gode hænder, så længe du er opmærksom på at få taget dem rigtigt (især fordi der stadig kan være risiko for graviditet, selvom din kæreste ikke får sædudløsningen i dig). Som du måske allerede ved, så tilbyder p-piller derimod INGEN beskyttelse mod kønssygdomme - det er der kondomet skal bruges, hvis man har seksuel omgang med nogen, som ikke er blevet testet på forhånd. 

Udflåd kan ændre sig i både mængde, konsistens og farve hele din cyklus igennem, så derfor kan det sagtens være, at det ikke har nogen alvorlig betydning. Nu hvor dette svar kommer lidt sent, så kan det være, at du allerede har fået opklaring på dine bekymringer, men jeg tænker at du sagtens kan vente til din menstruation kommer (hvis den ikke allerede har været der).

Derimod tænker jeg, at du kan opsøge din læge, hvis din menstruation opfører sig anderledes, end du er vant til, eller hvis din udflåd bliver ved med at se brunlig/rødlig ud. For så kan det være der er noget andet på spil, som ikke nødvendigvis er graviditet, men kan være noget ligesom den skedesvamp du oplevede. 

Jeg håber, mit svar kan være til hjælp for dig. Skriv gerne ind igen, hvis du føler, at du får brug for det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym