Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-08-18T21:28:38: 1

Brevkassespørgsmål

HVORNÅR FOR JEG MENS?!!

Indsendt af pige15 år


hej ungzone

jeg er den eneste i min klasse der ikke har menstruation. De andre piger i klassen fik det da de var 12/13 år gamle føler mig seriøst såååå underlig og er det overhoved normalt stadig ikke at have det endnu? 

Håber i kan hjælpe:)

kh pigen der aldrig får mens!

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-08-24T06:21:42 2
Marissa

Hej med dig,

Det er helt forståeligt, at du kan komme til at føle dig anderledes, når det virker til, at alle andre har fået deres menstruation mens du stadig ikke har. Der er dog intet galt i det! 

Flertallet af piger i danmark får det i alderen 10-15 år, men det er kun flertallet. Det betyder, at der så stadig en del, der kan ligge uden for det 5 års interval. Nogen kan få det som ung som 9 år, og nogen kan få det, når de først er ved at være 18 år. Og det er der stadig absolut intet galt i. 

Alles kroppe er meget forskellige og derfor kan man især i teenageårene meget nemt opleve ting, især ift. sin krop, som kan være anderledes end det nogle andre oplever eller bare anderledes, end man havde regnet med. 

Hvis det dog er noget der fortsat kommer til at bekymrer dig, så kan du prøve at snakke med nogen (forældre, ældre søskende, skolesygeplejerske) om det. 

Indtil det sker, så kan du måske i stedet prøve at se det på den lyse side - at du er heldig at få nogle ekstra år, hvor du kan slippe for at tænke på bind/tamponer, kramper eller humørsvingninger. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe på dine bekymringer. Ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen :)

Med venlig hilsen,

Marissa


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym