Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-10-13T21:26:55: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er høj

Indsendt af pige14 år


Hej 

Jeg er 14 år og er 180 høj. Mine veninder er 174 og under, og det frustrerer mig, en af min veninder siger altid “*mit navn* du er jo så høj”, og jeg bliver så ked af det hver gang, for jeg vil ikke være høj jeg vil være omkring de 170-175. Jeg er begyndt at google på hvordan man bliver lavere gennem en operation, for det vil jeg vildt gerne, men finder intet. Hvad skal jeg gøre? Håber I kan hjælpe. Kan jeg kontakte en læge om råd?

- Den meget høje pige.

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-10-23T01:05:37 2
Nicole

Kære du. Jeg vil starte med at sige, at jeg faktisk er ked af at høre, at du er så ked af din højde, at du sågar overvejer en operation for du er da lige som du skal være uanset din højde!<3 

Jeg kan godt forstå, at det er svært at skille sig ud i din alder, og jeg har selv oplevet den samme usikkerhed omkring min højde, da jeg selv var en del lavere end mine veninder, da jeg var på din alder. Men i takt med, at jeg blev ældre, fandt jeg ud af, at min højde var fuldstændig ligegyldig. Jeg ser ud som jeg nu gør, og det kan jeg altså ikke gør noget ved, så jeg kan lige så godt være tilfreds og hvile i det. Når vi kommer til verden, gør vi det med et sæt gener fra vores forældre, og disse gener bestemmer, blandt andet, hvor høj man bliver, så det er desværre ikke noget man selv har indflydelse på eller kan gøre noget ved. Men man hvile i sig selv og sin krop, da det er sådan den nu er og den er lige som den skal være - uanset hvordan man ser ud. 

Jeg ved, at de fleste mennesker er opmærksomme på et eller andet ved dem selv, som de er usikre på, som de selv ser som værende et negativt træk, men som ingen andre anser som værende negativt! Så jeg er sikker på, at dine veninder ikke ser det som noget negativt, når de knytter en kommentar til din højde, men simpelthen bare fordi de ikke selv er særlig høje. Der er intet galt med dig eller din højde, men jeg synes, at du skal tale med dine veninder om, at du ikke synes, at det er rart, at de hele tiden skal pointere det. Jeg er sikker på, at de vil forstå det, ligesom at du ikke siger ting til dem, som ville gøre dem kede. Prøv at tage en snak med dem. 

Jeg synes også, at du kan prøve at tale med dine forældre om det, da jeg går ud fra, at de også er høje. De har gået igennem præcis det samme som dig, men har da klaret sig helt fint og hviler helt sikkert i, at det nu er den højde de har og at de ser ud lige som de skal! Og så skal du igen huske på, at der er lige så mange, der er meget lave, som også tænker meget over det eller nogle andre mennesker, der tænker over nogle helt andre ting ved dem selv. Det er normalt og der er ikke noget galt med hverken dig eller din krop. :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym