Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-10-20T12:52:48: 1

Brevkassespørgsmål

Omskæres

Indsendt af dreng14 år


Jeg har fået af vide af min forældre at jeg skal omskæres om en 3 uger. Men vil der være forskel når man er omskåret og vil der forskel når man skal have sex når nu forhuden ikke er der mere. Venlig hilsen den 14 årige dreng. 
dreng
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-11-08T08:49:52 1
Nicole

Kære du. Tak for at skrive herind! Jeg vil starte med at sige, at du skal huske, at du selv skal være med til at bestemme, at du gerne vil omskæres og at du på forhånd skal kende til præcis hvordan det skal foregå og eventuelt de risici der er forbundet med indgrebet! Jeg synes derfor, at du skal tale med din læge om det, da det alligevel SKAL være en læge, der omskærer dig. :-)

Der kan være flere grunde til at blive omskåret - det kan være et religiøst ritual eller det kan være af sundhedsmæssige årsager, som eksempelvis forhudsforsnævring. Af hvad jeg ved, så skal man dog være opmærksom på, at man kan blive mere følsom, da der mangler noget hud, så nogen føler, at de kommer for hurtigt. Man kan dog også miste følelsen af samme årsag fordi det er et sårbart område, og få sværere ved at få en orgasme - men det er meget forskelligt fra person til person. Så jeg vil helt klart råde dig til at få talt med din læge :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym