Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-10-22T20:03:33: 1

Brevkassespørgsmål

Puberteten

Indsendt af pige11 år


Hej jeg er en pige på 11 år jeg går I femte klasse og jeg er allerede begyndt at få bryster og hår alle de der steder og jeg har ikke fået min mens endnu jeg er den første i klassen som er i puberteten  og jeg er rigtig usikker på min krop hvad skal jeg gøre.  ??
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2022-11-08T08:56:47 1
Nicole

Kære du. Jeg kan godt forstå, at det er svært at føle, at man er den eneste der ser sådan ud. Men jeg vil starte med at sige, at det er helt normalt at føle, at ens krop ikke ligner de andres. For det er nemlig meget forskelligt hvornår man går i puberteten og der er en helt masse andre drenge og piger derude, der tænker præcis de samme tanker som du. 

Puberteten er svær at gå igennem, da der sker virkelig meget - både mentalt, men bestemt også fysisk. Og især det fysiske, kroppen, er man meget opmærksom på - og det er helt normalt! Jeg vil gerne love dig, at du kommer til at møde mange andre, som også er gået i puberteten tidligere end deres venner, så der er bestemt ikke noget galt med dig. 

Jeg ved også selv, at der er mange der står i modsatte situation og måske er bekymrede, fordi de ikke er gået i puberteten endnu. Men bare rolig - I kommer alle igennem det, men det er bare meget forskelligt hvornår og det er ikke noget vi kan styre, da det også hænger sammen med gener - altså hvornår din mor og mormor gik i puberteten. 

Så bare rolig. Du er helt normal og de andre kommer også til at gå igennem det :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål, og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym