Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2022-12-03T16:35:45: 1

Brevkassespørgsmål

Barbering

Indsendt af pige12 år


Hej. Jeg er en pige på 12 år. Jeg er begyndt at få hår under armene, og vi gerne barbere det af, men jeg ved ikke om jeg må for min mor og jeg tør ikke spørge hende. Hvad skal jeg gøre?
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2023-01-01T05:13:13 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil påbegynde barbering, især fordi der ofte er stor pres på unge piger om ikke at have den slags kropsbehåring. 

Men på trods af nogen slags pres du måske oplever, enten fra venner omkring dig eller fra de konstante photoshoppede billeder/videoer af andre kvinder på nettet, så håber jeg, at du aldrig glemmer, at kropsbehåring er HELT naturligt. Der er intet galt i ikke at gide eller orke at barbere sig. Det er udelukkende et fænomen, der er fundet på af store firmaer for at sælge baberings-produkter til kvinder. Men kropsbehåring på kvinder er lige så naturligt, som det er på mænd. Der er intet uhygiejnisk eller forkert i det.

Hvis du dog meget gerne vil barbere dig, så kan du måske prøve at tage snakken med din mor på et tidspunkt, hvor hun er i godt humør, eller hvor I laver et eller andet hyggeligt sammen. Og så kan du fortælle hende, hvorfor det er vigtigt for dig. For eksempel, er det fordi du frygter at blive drillet, hvis du ikke barberer dig? Jo mere du stille og rolig forsøger at snakke med hende om det på en moden måde, og prøver at vække hendes sympati og forståelse for din situation og dit ønske, jo bedre vil det være.

Hvis hun så giver lov, så kan det være en god ide at gå ind og læse på nettet om gode råd til at barbere sig, specifikt under armene. F.eks. er der ulemper ved at fjerne hår med voks, fordi det er hårdt for huden, især i din unge alder. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym