Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2022-12-12T17:32:01: 1

Brevkassespørgsmål

Hvornår vokser mine bryster?

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse. Jeg er en pige på 13 år, og jeg ingen bryster. Jeg er helt flad. Jeg forstår det ikke, for jeg er 168 cm høj, og alle pigerne fra min klasse har fået bryster. Jeg har heller ikke menstruation endnu. Det tror jeg dog er meget normalt. Jeg vil bare spørge, om hvor lang tid I tror der går før jeg bare får lidt bryster? Jeg ved godt at det er forskelligt fra person til person, men det er bare virkelig træls.

Hilsen pigen uden bryster.

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2023-01-04T06:28:46 1
Marissa

Hej med dig,

Det er helt forståeligt, at du er frustreret over, at din krop ikke udvikler sig i samme takt eller på samme måde som dem omkring dig. Det kan virkelig være hårdt, hvis man føler sig anderledes end andre, på grund af noget man ikke engang har kontrol over.

Sagen er jo netop som du selv siger: det er forskelligt fra person til person. Alles kroppe er forskellige både i hvor hurtigt de udvikler sig, og hvordan de i sidste ende kommer til at se ud. Typisk kan man sige, at brysterne begynder at vokse, når man rammer puberteten, og det kan være alt fra 8 til 14 årsalderen, og de fortsætter med at vokse op til 20-årsalderen. For nogle personer kan brysterne dog allerede begynde at vokse med det samme, de rammer puberteten, hvilket også kan vise sig ved, at menstruationen dukker tidligt op. For andre kan det være, at brysterne først begynder at vokse nogle år efter, at de har fået deres menstruation. På samme måde vil nogle opleve, at deres bryster vokser hurtigst i starten af puberteten mens de for andre vokser hurtigst i slutningen. 

Der er stor sandsynlighed for, at dine bryster kan begynde at vokse i løbet af det næste års tid. Men det kan dog også være, ligesom nogle andre piger også oplever, at dine bryster først begynder at vokse senere, fordi din krop har brug for at vente længere tid. 

Uanset hvad, så husk altid at dit udseende ikke afgører dit værd, og at skønhed kommer i 1000 former. Du har din helt egen unikke skønhed, og den har du uanset, hvor hurtigt din krop udvikler sig. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt - også selv hvis det ikke helt er du  helst ville høre ;)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym