Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-04-17T23:59:19: 1

Brevkassespørgsmål

Barbering

Indsendt af pige13 år


Hjælp seriøst….

Hej ungzone jeg har barberet mig i den private i for omkring 2 dage siden og nu har jeg fået en prik på fissen der ligner lidt en bums. Den sidder imellem mine læber og den er sådan varmt på en måde?? Den gør ret ondt. Hjælp pls jeg bruger ikke nogen creme efter at barbere mig. Kan det være derfor?? og jeg vil bare ikke til legen det er seriøst det sidste jeg vil.

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2023-04-24T12:53:22 2
Nicole

Kære du. Tak for at skrive herind. <3

Det er ikke unormalt, at man kan få urenheder/bumser på nogle lidt mere usædvanlige steder på kroppen. En bums er jo egentlig bare betændelse i en hårsæk eller talgkirtel og dem har vi på hele kroppen. Der er mange der oplever at få knopper ved barbering og især intimbarbering fordi man irriterer huden. Jeg har hørt mange forskellige tips til hvad der kan hjælpe på dette, men jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvad der reelt er videnskabeligt bevist. Man mener dog, at man selvfølgelig ikke skal bruge almindelig sæbe, men altid intimsæbe, når man i det hele taget skal vaske sig intime steder. Derudover skal man ikke gøre det når huden er tør, da man også kan irritere huden - man kan blandt andet få en Intim Shave Gel i Matas eller på Apoteket, så man ikke barberer på tør hud. Uanset hvad, så skal du helst undgå produkter, der indeholder parfume, da de kan irritere din hud yderligere - så brug endelig ikke produkter, der ikke er produceret specifikt til det intime område. 

Du skriver, at du ikke har lyst til at gå til lægen, og det kan jeg godt forstå, da det kan føles lidt grænseoverskridende. Jeg kan dog forsikre dig om, at din læge overhovedet ikke tænker over det, da det er en helt normal opgave i deres job. De udfører jo blandt andet også gynækologiske undersøgelser, så de tænker ikke over, at det er en intim del af din krop - selvom man godt selv kan tænke, at det er lidt pinligt. Du kan også gå på Apoteket og spørge dem til råds, da de også har en ekspertise i forhold til at rådgive dig. Uanset hvad, så er der faglig hjælp at hente. Du kan også spørge din mor til råds i forhold til intimbarbering, da hun helt sikkert også har nogle gode råd. 

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. <3


- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym