Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-08-09T19:53:07: 2

Brevkassespørgsmål

For høj

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse jeg er blot en pige på 13 men jeg er højere end alle på min alder jeg er 1,75 og jeg bliver kaldt mange ting jeg er bange for at folk behandler mig anderledes bare fordi jeg er høj og det gør mig trist
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2023-08-11T01:31:26 1
Kirstine

Hej med dig

Du må endelig ikke gå og tænke dårligt om dig selv pga din højde. Det kan godt være svært at skille sig ud når man føler det er tydeligt, men med tiden lærer man at have selvtillid. Det er både med folks positive kommentarer, men også på trods af deres negative kommentarer. Dem lærer man at se bort fra, og stadig kunne lide sig selv. Det kommer over tid. Det kan godt godt være svært at håndtere hvad andre folk siger, det er aldrig okay at blive kaldt ting, og det påvirker selvfølgelig hvordan man ser sig selv. Jeg vil anbefale at du måske snakker med en du stoler på, om hvordan du kan takle det bedst. Måske de har nogle råd du kan bruge. 

Jeg kan godt forstå at man føler sig ene om at være høj, men i din alder så vokser folk meget forskelligt. Jeg husker selv jeg var en af de højeste i min klasse da jeg var din alder, og efter noget tid voksede alle sig på højde eller højere end mig. Man kan aldrig vide, men uanset er nøglen virkelig at lære at elske sig selv uanset hvad. 

De bedste hilsner

Kirstine 

2023-08-12T04:07:29 1
Abier

Hej med dig 

Jeg forstår godt, at det kan gøre dig trist og ked af det. Nogle gange kan andres kommentarer virkelig såre os, men det sker ofte kun, når vi har lavt selvværd. Så nøglen til ikke at lade det påvirke os, hvad andre siger om os, er at arbejde på vores selvværd.

Lad ikke andres kommentarer definere din selvopfattelse. Selv hvis du ikke var høj, ville de helt sikkert finde andre grunde til at drille dig. Mange mennesker bliver drillet af forskellige årsager - nogle fordi de er for lave, andre fordi de er for tyk eller for tynd. Det er vigtigt at huske, at problemet ikke ligger hos dem, der bliver drillet, men hos dem, der driller. Nogle gange driller folk, fordi de har deres egne problemer, de ikke kan håndtere, eller fordi de føler misundelse over noget ved den person, de driller. Så det kan være, at dem, der driller dig, ønsker at være lige så høje som dig.

Den eneste måde at stoppe andre fra at drille, er at være meget selvsikker og vise dem, at du er ligeglad med, hvad de siger om dig. Når dem, der kalder dig dårlige ord, ser, at du slet ikke reagerer eller endda griner af det, de siger, vil de snart miste interessen for at drille dig. De driller kun, når de kan se, at det påvirker dig. Så en af løsningerne er at styrke dit selvværd og begynde at tro mere på dig selv.

Hvis det her fylder meget i din hverdag, kan det også være en god idé at tale med en voksen. Det kan være dine forældre eller en lærer på skolen. De kan hjælpe dig med at håndtere situationen. Til sidst, husk altid at elske dig selv, uanset hvordan du ser ud. Der findes ikke en perfekt kropstype, man skal passe ind i. Vi er alle forskellige, og der er plads til alle. Jeg håber, at det her svar har været nyttigt for dig.

Vh Abier

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym