Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-04-10T15:53:05: 1

Brevkassespørgsmål

Ensom fordi jeg ikke har mens

Indsendt af pige13 år


Jeg er en pige på 13 år ( jeg går i 6. Klasse ) mig og de fleste piger i min klasse har et godt fælesskab og vi snakker meget sammen i frikvarterende om mens & vores egne usikker så at vi kan hype hinanden lidt om hvis man er ked af det. Og de piger og mig sad så i sofaen i frikvarteret og snakkede om mens fordi alle undtagen mig og en anden pige der er lidt under et år yngre ind mig har mens. Men så sagde pigen som vi bare kan kalde Ella at hun havde fået sin mens i weekenden. Det blev jeg ked af fordi nu var jeg en eneste i vores vennegruppe der ikke havde fået det og jeg er i forvejen ret usikker på min krop fordi jeg er meget lav og tynd og mange af de andre har flere former. Hvad skal jeg gøre?? Jeg kan ikke tænke på andet.
pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2024-05-05T01:53:32 1
Kirstine

Hej med dig

Jeg kan godt forstå den situation du står i, og at det må føles svært. Det er helt normalt at man kan føle sig usikker på sin krop, især når man er i din alder og ser, at ens venner begynder at udvikle sig på forskellige måder. Det er en ting som vi piger gør alt for ofte - vi kommer til at sammenligne os med hinanden.

Selvom jeg ikke kan fremskynde din menstruation og fikse dine usikkerhed, håber jeg det vil hjælpe dig at vide, at næsten alle mennesker har usikkerheder omkring sin egen krop. Det er noget som man kan have i alle aldre, ikke kun som 13-årig. Og ikke kun som pige. 

Det er vigtigt at huske, at alle udvikler sig i deres eget tempo. At dine venner har fået deres menstruation, betyder ikke, at der er noget galt med dig, eller at du er bagud. Din krop udvikler sig på sin egen måde, og det er helt okay. 

Det lyder også som om, at du har nogen gode venner, hvor I alle støtter hinanden og er åbne omkring usikkerheder, også emnet menstruation. Du kan overveje at tale med dem om dine følelser. De vil måske kunne give dig nogle gode råd og støtte dig i denne periode.

Det kan måske også hjælpe dig at tale med en voksen, du stoler på, om dine følelser. Det kan være en forældre, eller måske du har ældre søskende? De kan give dig vejledning og støtte.

I de her situationer, hvor man føler sig usikker omkring noget, er det vigtigt at være venlig over for sig selv og acceptere, at det er okay at føle sig usikker. Det er noget vi alle kan blive, uanset hvor gode vi er til at acceptere og elske os selv. Dine venner har sikkert også usikkerheder som de går og tænker på, og sammenligner sig nok også med andre. Det kan godt tage tid at man endelig er glad for sig selv, men det er det arbejde værd, for man bliver generelt bare meget gladere. Så i den her situation, så husk at find støtte hos andre. Det er vigtigt at man ikke lader det fylde for meget, du fortjener at være glad i din egen krop.

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym