Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-05-05T14:01:25: 1

Brevkassespørgsmål

Føler mig for høj

Indsendt af pige13 år


Jeg er en pige på 13 år. Jeg er 180 cm høj. Jeg er den højeste i min klasse. Jeg kan virkelig ikke lide at være høj og føler mig virkelig akavet når jeg står ved siden af nogen fra min klasse. 

Har du nogle tips til at få det bedre?

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2024-05-05T03:18:14 1
Kirstine

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, hvis det er en usikkerhed for dig, og at det derfor må føles ubehageligt. Det er meget normalt at vi har usikkerheder omkring vores egen krop, og kan nemt komme til at sammenligne os med hinanden. Jeg kan godt forstå, at det at være højere end gennemsnittet i din klasse kan føles anderledes, men det er vigtigt at huske, at der ikke er noget galt med at være høj. Faktisk kan din højde være en styrke og give dig mulighed for at udstråle selvtillid og selvsikkerhed. 

Selvom det kan være utrolig svært, så kan du ved at ændre din tankegang om din højde, føre til accept af den. Se den som en del af det, der gør dig unik og særlig. Når du begynder at acceptere din højde, vil du sandsynligvis føle dig mere tryg ved dig selv. Husk at hold din kropsholdning oprejst og vær stolt af din højde. Når du står oprejst, udstråler du selvtillid, og det kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas. 

Det kan være svært at opbygge sin egen selvtillid omkring en usikkerhed, så omring dig med støttende mennesker. Tal med dine venner og familie om, hvordan du har det med din højde. De kan give dig støtte og opmuntring, og det kan være rart at vide, at du ikke er alene med dine følelser.

Jeg ved det er nemmere sagt end gjort, men det kan tage tid at elske sig selv for sine usikkerheder. Og selvom du måske har hørt det før eller vil komme til det, vil det være en af de ting du måske kommer til at elske ved dig selv om nogle år. For i din alder sker der mange forandringer hos kroppen. Den vokser hos nogen stærkt, og andre ikke så stærkt. Så du vil ikke være ene om at være høj altid. 

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym