Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-05-11T20:16:19: 1

Brevkassespørgsmål

Barbering

Indsendt af pige16 år


Hej

Jeg skriver her fordi jeg ikke ved hvem ellers jeg skal snakke med det om

Jeg er en pige på 16 og jeg har nu for første gang barberet mig dernede. Jeg kan ikke finde ud af om jeg har gjordt det rigtigt. 1. Forstår ikke om man skal gøre det med eller mod hårene (gjorde lidt begge dele) 2. Synes det var utrolig svært at få alle hår af (især også nede omkring skeden… er da bange for at ramme noget jeg ikke må ramme). 3. Min tissekone er nu fyldt med meget korte sorte hår som stikker, er det indgroet hår? Skal de være der? Synes ikke det er på mine veninder, men ved ikke hvad jeg skal gøre nu. (Jeg brugte en helt almindelig skraber og smurte bagefter lidt fugtighedscreme på bagefter)

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2024-05-17T02:52:07 1
Kirstine

Hej med dig

Det er helt forståeligt, at du føler dig usikker og har spørgsmål omkring barbering dernede, når man også prøver det som noget nyt.

Der er som sådan ikke en fast regel for, om du skal barbere med eller mod hårvæksten dernede, men for at undgå indgroede hår kan det være en god idé at barbere med hårene i stedet for mod hårene. 

Det kan også være en hjælp, hvis man vil undgå irritation, at man bruger en ren og skarp skraber samt barberskum eller gel. Nogle gange kan der stadig være små hår tilbage, og det er helt normalt. Det kan være svært at få alle hårene fjernet, især i området omkring skeden, da det er et mere følsom område, og generelt bare et vanskeligt sted at nå. Det er vigtigt at være forsigtig og tage det langsomt for at undgå at skære dig selv. Du kan prøve at strække huden forsigtigt for at få et mere jævnt barberingsresultat. Du kan også prøve at barbere i forskellige retninger. 

De korte sorte hår, du oplever, kan muligvis være indgroede hår. Indgroede hår opstår, når hårene vokser tilbage ind i huden i stedet for at vokse ud gennem hårsækkene. Det er ikke usædvanligt, især efter barbering. Du kan prøve at undgå indgroede hår ved at bruge en beroligende creme efter barbering. Det er dog ikke sikkert at det er indgroede hår du har. Det kan også være at dine hår er ved at vokse ud igen, helt normalt og naturligt. 

Generelt er det vigtigt at huske, at der ikke er én rigtig måde at barbere sig på, og det tager tid at finde ud af, hvad der virker bedst for dig. Det er også helt normalt at føle sig usikker eller nervøs første gang, så prøv at være tålmodig med dig selv. Hvis du har flere spørgsmål eller bekymringer, er du altid velkommen til at søge råd og vejledning fra en voksen, du stoler på, som f.eks. en forælder eller en læge.

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd"

- Anonym