Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2024-06-06T22:32:40: 1

Brevkassespørgsmål

Folk siger jeg er “for tynd”

Indsendt af pige14 år


Hej jeg er en ung pige på 14 år, som er 165 høj og vejer 42kg. Jeg får tit at vide at jeg er “for tynd” og jeg er begyndt med tiden at tro på folk, som siger det. Jeg tænker ofte på hvordan min krop ser ud, og om jeg er for tynd.

Men jeg ville skrive pga en episode jeg havde i dag, som jeg har brug for hjælp til at lægge bag mig. Jeg blev trukket ud af min dansklærer i sidste time i dag, hvor vi sad dybt seriøst i et mødelokale. Her siger han og spørger mig så:

“Jeg synes at du er meget tynd for en 14-årig pige, og jeg bliver meget i tvivl om du måske har en spiseforstyrrelse.”

Jeg har tænkt meget på det siden, og har snakket med mine veninder om det, men ved ikke helt hvad jeg skal gøre af mig selv. For jeg har IKKE en spiseforstyrrelse og jeg elsker mad osv. jeg ved ikke helt hvad jeg skal tænke og bliver næsten helt bange for tanken om at jeg skal se ham igen i morgen i skolen.

Jeg håber du/i kan hjælpe mig selvom det måske er lidt en mærkelig ting at skrive om herinde. 

pige
Krop og sundhed

Krop og sundhed

Se flere

Besvarelser

2024-06-09T04:43:57 1
Kirstine

Hej med dig

Det er helt forståeligt, at du føler dig forvirret og såret over det, din dansklærer sagde til dig. Det er slet ikke mærkeligt at skrive om. Det er virkelig ikke okay, at han kommenterede på din krop på den måde. At få kommentarer om ens krop, især på en måde som føles ubehagelig eller invasiv, kan være meget forvirrende og belastende, især når det kommer fra en lærer. Det er vigtigt at huske, at det er din krop, og du kender dig selv bedst.

Det er godt, at du ved, du ikke har en spiseforstyrrelse, og at du elsker mad, men jeg forstår godt at det kan skabe forvirring. Det kan være en god idé at tale med en voksen, du stoler på, måske en forælder eller en anden lærer, om det der skete. De kan hjælpe dig med at tackle situationen og støtte dig. Det kan også hjælpe dig med at skulle se din dansklærer igen, og lægge situationen bag dig på en god måde så du igen føler dig tryg. Jeg tror at det er vigtigt at erkende dine følelser efter en sådan episode. Det er helt naturligt at føle sig ubehagelig eller bange efter en sådan samtale. Tag dig tid til at bearbejde dine følelser og giv dig selv plads til at være ked af det.

Jeg kan godt forstå du måske har tænkt en del over det siden du fik spørgsmålet. Især når du skriver at du tit får kommentarer om din krop. Mennesker har forskellige kropstyper, og det er helt normalt at have en krop, der er slankere eller kraftigere end gennemsnittet. Din vægt og højde er ikke nødvendigvis en indikator for dit helbred. Prøv at fokusere på, hvad din krop kan gøre, i stedet for hvordan den ser ud. At have en stærk og sund krop er meget vigtigere end at passe ind i en bestemt kropsnorm. Arbejd på at acceptere og elske din krop som den er.

Husk, at du er smuk, som du er, og du behøver ikke at lade andres ord definere dig. Det er vigtigt at sætte grænser og sige fra, hvis nogen taler på en måde, der gør dig ubehagelig. Du fortjener respekt og støtte. Jeg synes det er godt og vigtigt at du har nogen venner som kan hjælpe dig igennem det, så bliv endelig ved med at finde støtte hos dem. 

Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis der er noget som helst!

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym