Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-02-07T13:06:18: 2

Brevkassespørgsmål

Problemer med grubbedannelsen

Indsendt af pige22 år


Hej

Jeg går på et uni, hvor størstedelen af alt arbejde foregår i grupper, som man skal danne selv. Jeg er lige kommet igennem første semester, og skal nu finde en gruppe til anden semester.

Problemet er det at, nogle vælger at beholde sin gruppe fra sidst, men min valgte at splitte op. Nu var vi tvunget til at finde nye grupper, og det forsøgte mig og de andre også på. De andre blevet optaget af nogle grupper som manglede et par stykker, og den eneste grund til jeg ikke nåede at komme med, var at jeg befandt mig med nogle andre, da mine gamle grubbekammerater blev spurgt.

Jeg har opsøgt alle grupper, og hver gang fungerede det ikke af en eller anden årsag. Der kan være maks 7 i en gruppe, men nogle vil ikke have mere en 6. En gruppe jeg godt kunne blive en del af, kom ham i min gamle gruppe som ville splitte os op, og han vil ikke have mig med.

Det er virkelig et dilemma, for på den ene side ved jeg at det ikke er fordi folk ikke kan lide mig, at jeg har så svært ved at komme i en gruppe, men på en anden side kan jeg ikke lade være med at tænke at jeg har gjort noget galt, nu hvor jeg er en af de sidste efterladte. Jeg har været så god til at lade min angst stå i baggrunden, men kan mærke den er på vej op igen. Jeg har det rigtig stramt med dette, fordi lige meget hvor gammel man er, at stå uden gruppe er det værste jeg ved.¨

Jeg er lidt lost, og vi har til på torsdag. Tænkte bare at komme ud med det, for det er så ubehageligt at stå i den her situation.

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2022-02-08T10:16:24 1
Signe

Kære du. 


Først og fremmest synes jeg, at det er mega sejt, at du skriver herind, for det er nemlig en svær situation at stå i. Særligt når man går på universitetet, og netop kan få en fornemmelse af at stå alene med det, fordi man ikke længere har f.eks. en klasselærer til at løse et sådant problem. Jeg kender godt selv til følelsen af at være udenfor og stå uden gruppe, og det er en virkelig ubehagelig følelse at være i. Man skal bare forsøge at huske sig selv på, at det sjældent er noget, andre aktivt gør for at såre en, men netop - som du selv skriver - kan være, fordi man desværre befandt sig et andet sted på et uheldigt tidspunkt. 

Nu kender jeg desværre ikke til dit universitet og jeres måde at gøre tingene på, men på mit studie har vi en jævnaldrende instruktor, der strukturerer vores holdundervisning. Såfremt I også har sådan et på dit studie, vil jeg anbefale, at du kan skrive til ham/hende og høre, om han/hun eventuelt kan hjælpe dig, for det er i høj grad også en instruktors job at sikre god trivsel såvel som god undervisning. 

Som du også selv skriver, er jeg også sikker på, at det ikke er, fordi de ikke bryder sig om dig, at du har svært ved at komme i en gruppe, for du virker rigtig empatisk. På mit studie var jeg også i to studiegrupper, før jeg fandt min endelige, da de heller ikke fungerede, og det kan altså tage et par forsøg. Du skriver dog også, at I er flere, der er “efterladte”, så måske I kan danne en - i udgangspunktet midlertig - studiegruppe og se, hvordan det går? Det kan jo være, at I er et perfekt match, der arbejder super godt sammen og får lavet noget vildt godt.  Sommetider kan det nemlig være konstellationer, man ikke selv har overvejet, der fungerer super godt, da man bidrager med meget forskelligt. 

Jeg synes også, at du er mega sej, at du har forsøgt at arbejde med din angst og holde den i baggrunden. Det kræver rigtig meget, og det er virkelig en bedrift. Du skal også huske at følge dit hjerte og ikke gøre mere, end du er tilpas med, så hvis du føler angsten kommer meget tæt på og fylder meget, kan det være rart at åbne sig op over for nogen, hvis du har mod på det. Om det så er din nye studiegruppe eller din instruktor, så er jeg sikker på, at de nok skal være der til at lytte. Hvis du ønsker, at det er nogle lidt længere fra dig, kan du eventuelt også tage fat i studievejledningen på dit studie og høre, om de har nogle råd, for hvis de ikke selv har været i din situation, kender de med garanti flere tæt på sig, der har. 

Alt skal nok gå, selvom det er svært lige nu, for det er en fornøjelse at gå på uni - man skal bare lige finde sin rette plads, og det kan tage lidt tid. 

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget. Ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen. 


Kærlig hilsen 

Signe

2022-02-09T07:07:30 1
Nicole

Kære du. 

Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation at stå i, men ligesom du selv skriver, så er det en god idé bare at sige det højt. Og det kunne måske være en god idé at få gjort overfor dine medstuderende. 

Jeg tror bestemt ikke, at det er fordi de andre ikke bryder sig om dig, men fordi de har meget at se til selv og så kan man godt lidt "glemme" andre og ikke tænke på, om man har nogle medstuderende, som mangler en studiegruppe. Og ligesom du selv skriver, så er du jo ikke blevet valgt fra. De andre har bare været hurtige til at få dannet grupperne, imens du har stået et andet sted.:-)

Det er aldrig sjovt at føle sig udenfor, så jeg kan sagtens forstå, at du synes at det er ubehageligt. Jeg tror, at det rigtige at gøre i denne situation, er at fortælle hvordan du har det til den gruppe du gerne vil være i og fortælle, at du rigtig godt kunne tænke dig at læse sammen med den pågældende gruppe. Jeg tror godt, at de kan forstå det, for det er altså de færreste som bevidst har lyst til at holde nogen uden for fællesskabet, selvom det godt kan føles sådan nogen gange. 

Så afsted med dig og få talt med en af grupperne :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym