Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2024-05-14T19:10:35: 1

Brevkassespørgsmål

Hjemmegående

Indsendt af pige19 år


Hej,

Jeg blev smidt ud af min uddannelse for 2 måneder siden grundet højt fravær. Jeg har været i kontakt med min kommune siden da, men der er ikke sket andet end en masse snakke. I starten var det okay at være hjemme. Jeg gav mig selv lov til en pause og bare tage den helt med ro. Dog efter 2-3 uger, begyndte det at dø lidt ud. Jeg begyndte så at træne, gå tur og stå nogenlunde tidligt op for at få noget gang i dagene. Det gik rigtigt godt, men så døede det lidt ud. Jeg begyndte hen ad tiden at træne helt ned til 1-2 gange om ugen til ikke at gøre det overhovedet. Det var som om jeg mistede motivationen lidt og bare blev træt af at gå hjemme 24/7 og døde ud i det. Jeg går heller ikke ture mere, da jeg bor i Taastrup og jeg føler ikke, der er fede steder at gå hen, så det hiver ikke ligefrem meget gejst eller motivation i mig. Jeg har nogle gange spurgt nogen fra min familie om vi skulle lave noget. Kommunen er jeg lidt irriterret over, da jeg føler de ikke gør en skid og bare lader mig synke langsomt i depressionen af at være herhjemme dag ind og dag ud. Jeg føler mit liv er så håbløst for tiden og jeg er så træt af det hele. Jeg føler jeg lever den samme dag om og om. Dagene er så meget ens og røvsyge. Jeg føler først mit liv starter først når det er weekend, da det der jeg kan lave ting. Min familie er jo på arbejde og i skole i hverdagene og jeg har ikke nogen venner. Jeg har flere gange følt at jeg er ved at synke ned i et dybt hul og der er jeg også på nuværende tidspunkt. Jeg keder mig så meget, jeg er træt, depressiv og er så drænet. Jeg føler min krop er ved at give op, for jeg bare er isoleret derhjemme næsten alle dage på ugen. Jeg bliver fuldsstændig skør af at være herhjemme. Jeg kan ikke virkelig ikke klare det mere. Jeg har været i kontakt med STRAX huset, som er et samlested for ensomme unge, hvor jeg måske skal begynde at komme en gang om ugen. Problemet er bare at jeg stadig har de andre dage på ugen, hvor jeg bare skal sidde hjem og kede mig afhelvedes til. Desuden har Kommunen snakket med mig om uddannelse og grundet jeg har ADD og Atypisk Autisme, synes de STU, specialklasse eller anden forberende uddannelse, ville være god for mig. Problemet er bare at det vil jeg på ingen måder. Jeg kan ikke lide at mine diagnoser bliver sat i fokus, at der blir sat fokus på at jeg er "forkert" og at jeg bliver sat med nogen, som har diagnoser også, da jeg gerne ville blende ind og føle mig normal. Jeg vil bare gerne føle mig som en hver anden. 


Jeg har virkelig brug for hjælp. Jeg føler jeg er i et meget meget nederen sted i mit liv pt.


Hilsen pige, der er desperat for at få gang i sit liv igen.

pige
Personlige problemer

Personlige problemer

Se flere

Besvarelser

2024-05-17T03:19:09 1
Kirstine

Hej

Det lyder virkelig som om, du gennemgår en ekstremt svær periode i dit liv lige nu. Det er helt forståeligt, at du føler dig frustreret, ked af det og isoleret. Det er vigtigt at huske, at du ikke er alene. 

Først og fremmest vil jeg opfordre dig til at fortsætte med at søge hjælp og støtte fra din kommune og andre organisationer, der kan være til gavn for dig. Selvom det kan føles frustrerende og langsomt, er det vigtigt at holde fast i at søge hjælp og ikke give op.

Det lyder som om, at du allerede har taget nogle positive skridt ved at kontakte STRAX huset. At deltage i et samlested for ensomme unge kan være en god måde at møde nye mennesker og finde fællesskab. Selvom det kun er en gang om ugen, kan det stadig være en værdifuld mulighed for at bryde isolationen og få lidt afveksling i din uge. Det er heller ikke til at vide, hvad der ellers kan komme ud af det. Det kan være at der kan komme noget mere ud af det. Når man mødes flere på den måde, kan det være der bliver delt nogle råd eller erfaringer, som du kan følge og derigennem opnå flere muligheder du kan tage.

Når det kommer til uddannelse og beslutningen om STU, specialklasse eller en anden forberedende uddannelse, er det vigtigt at huske, at det er dit liv og dine beslutninger. Det er vigtigt at finde en uddannelse eller en vej frem, der passer til dig og dine behov. Hvis du ikke føler, at disse muligheder er rigtige for dig, så er det vigtigt at kommunikere det til din kommune og arbejde sammen med dem for at finde alternativer, der passer bedre til dig.

Det er også vigtigt at huske på, at det er okay at føle sig anderledes og at have brug for hjælp. Diagnoser som ADD og Atypisk Autisme er en del af, hvem du er, men de definerer ikke dig som person. Det er okay at bede om støtte og hjælp til at håndtere disse udfordringer, og det betyder ikke, at du er forkert eller anderledes.

Hvis du føler dig virkelig presset og har brug for akut hjælp, vil jeg opfordre dig til at søge hjælp fra en voksen, du stoler på. Jeg håber det bedste for dig.

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om personlige problemer

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym