Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-01-01T11:49:13: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg gider ikke drikke alkohol


Hej TheLove

Jeg oplever oftere og oftere at jeg ikke synes det er fedt at drikke. Jeg har flere gange holdt mig ædru til en fest og set hvordan folk de virkelig ændrer sig - til nogle helt andre jeg ikke bryder mig om. Jeg har den holdning at jeg synes det er dumt at drikke hver weekend. Derfor drikker jeg ikke særlig tit. Men efterhånden når jeg er til fest, afholder jeg mig fra at blive fuld. Simpelthen af den grund at jeg foretrækker at være jordnær og lære folk at kende som dem de er. Jeg er ikke den kedelige type - elsker udfordringer, impulsivitet og eventyr. Men folk der ikke kender mig, får selvfølgelig ikke det indtryk...

Desuden er det meget lidt alkohol jeg overhovedet finder godt - med hensyn til smag. Og jeg ser ingen grund til drikke hvis jeg alligevel får det decideret dårligt af hver slurk. Jovist kan det være sjovt at være fuld, men jeg foretrækker en hyggeaften med nogle venner. Og er det bare mig, eller kan ens venner ikke tage nogle venner med også, så man på den måde, ligesom til en fest, lærer nye mennesker at kende? Nu bare på den mere indsigtsfulde facon. 

Mit spørgsmål er: Er jeg meget skævt på den? Er jeg den type de fleste unge vil afholde sig fra? Er der nogle steder i Århus for unge der ikke har lyst til druk? - jeg tænker fællesskaber der bringer alkoholfri unge sammen

Og sidst...det her med at finde en kæreste...mange oplever at det sker til en fest...men eftersom at det ikke er hvad jeg foretager mig mest, ja hvad gør jeg så? Der er selvfølgelig ikke en direkte opskrift, men hvor skal jeg møde ham? Hvad kan jeg gøre?

Tak på forhånd!
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2014-01-02T20:22:18 1
Laura
Hej Christina :-)

Der er mange andre unge, der har det ligesom dig. Man er ikke skæv på den bare, fordi man ikke har lyst til at drikke sig fuld i weekenderne, og derfor heller ikke er typen, de fleste vil afholde sig fra. Ens venner skal kunne lide én uanset om man vil drikke alkohol eller ej. Man kan sagtens feste, selvom man ikke drikker ligesom dem. 

I forhold til at finde en kæreste, kan det være han dukker op blandt dine venner eller i andre kredse, som fritidsinteresser eller fitness eller lignende. Du skal måske tage mere intiativ i forhold til dem der går meget i byen, for det er tit i byen og til fester folk finder sammen.

Men du er bestemt ikke galt på den, og synes det er fedt du ikke bare drikker for at drikke ligesom mange andre! Jeg er sikker på du nok skal finde en kæreste selvom du ikke går ret meget i byen. 

Håber du kunne bruge svarende til noget.


Mange hilsner,
Laura Olesen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym