Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2023-01-04T21:22:30: 1

Brevkassespørgsmål

Afhængig af alkohol som 12 årig?!

Indsendt af pige12 år


Hej ungzone jeg skriver til jer fordi min bror fester vildt meget (han bliver student til sommer og går i 3G) men så når han fester så for jeg lov til og drik og har så mange problemer i mit liv lige nu men når jeg drikker så glemmer jeg det min mor er ret ligeglad for hun drak selv da hun var på min alder og min far drikker ogs ret tit så han har heller ik noget imod det men drikker MINDST en genstand om dagen og er 12 ved godt det virkelig dumt men føler bare jeg er blivet afhængig og har enlig ik andre og være sammen med end min bror så kender hans venner virkelig godt og er altid med til ders fester men ved bare ik hva jeg skal gøre for ville virkelig gerne stoppe er også begyndt og ryge tage snus og vape men ved ik hva fuck jeg skal gøre ved mit liv længere håber i kan hjælpe! På forhånd tak!??
pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2023-01-23T03:59:25 1
Clara

Kære dig,

Tak for din besked. Jeg kan godt sætte mig ind i, at det ikke må være rart at sidde med alle de tanker selv. Så det er sejt, at du har haft mod på at skrive herind. :-)

Det er rigtigt, at det er meget almindeligt, at mange drikker alkohol i løbet af gymnasiet og ifm., at de bliver studenter. Jeg kan læse, at du bruger rigtig meget tid med din bror og hans venner, og at du i den forbindelse drikker alkohol med dem. Er det også sammen med dem, at du tager snus og ryger? 

Ud fra det du skriver, lyder det egentlig som om, at du faktisk ikke har lyst til at drikke så meget alkohol, som du beskriver, at du gør. Jeg tror, det er normalt, at man kommer til at drikke, når man er sammen med andre, der drikker alkohol. Men jeg synes, det er meget positivt, at du er stoppet op og har tænkt over, at du egentlig ikke synes, det er godt for dig. Det, tænker jeg, er første skridt i retningen mod at ændre på dine alkoholvaner. 

Drikker de, dem du går i klasse med? Du skriver, at du primært er sammen med din bror og hans venner. Jeg tænkte på, om du også havde nogen fra din skole eller fritidsaktiviteter f.eks., som du bruger tid med? Det kunne f.eks. være, at I kunne lave noget sammen, hvor I ikke drikker alkohol. 

Jeg tror, det kunne være rart for dig, hvis du kunne tale med nogen om de her ting. Hvis du ikke føler, at det er dine forældre, du vil tale med, så findes der f.eks. noget, der hedder Alkolinjen, hvor man anonymt kan ringe ind. Alternativt er der også Børnetelefonen, hvor man anonymt kan ringe ind med alle slags problemer.

Jeg kan forstå, at du er nervøs for, om du er blevet afhængig af alkohol. Nu ved jeg ikke, hvor meget du drikker om ugen, og hvor meget tankerne fylder hos dig. Jeg kan i hvert fald læse, at alkohol får dig til at glemme alt det, du synes er svært. Derfor tror jeg på, at det kunne være en god idé for dig at tale med nogen om det. Det kunne eksempelvis være Børnetelefonen som nævnt. 

På den måde kan du også få en erfaring om, at man kan få det bedre på andre måder end ved at dulme sine problemer. Det er muligt at ændre sine vaner igen. Men det kan godt være, at det skal ske ved, at du taler med nogen, der har erfaring med området. 

Du er også altid velkommen til at skrive herind igen. Alt godt fra mig.

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym