Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2014-08-07T17:28:33: 2014-08-11T21:08:47: 2

Brevkassespørgsmål

Kan de se det i blodet


Hej thelove. 

Jeg har lidt et problem. Jeg tror jeg har kyssesyge og skal derfor til lægen og tjekkes med en blodprøve. Problemet er bare at inden for de sidste par uger, har jeg både spist og røget hash. Er virkelig bange for at lægen opdager det i blodprøven. Hvis det overhovedet kan ses, tror i så lægen fortæller det til mine forældre? 

Please svar hurtigt!
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2014-08-09T20:31:34 1
Lotte
Hej Monika,

Lægen kan spore hash i blodet i op til to måneder efter, det er blevet røget. Hvor længe det kan spores i blodet afhænger af hvor store mængder du har røget. Hvis mængderne ikke har været vildt store, vil det ikke kunne spores så langt tid efter - er mængden meget lille er det slet ikke sikkert at det kan ses i en blodprøve.

Da du er under 18, har lægen ikke tavshedspligt overfor dine forældre. Det betyder dog ikke, at lægen vil sige det til dine forældre som det første. Uanset hvad så burde du blive konfronteret med det før dine forældre, hvis det skulle vise sig, at lægen finder ud af det - på den måde er du i hvert fald lidt forberedt på det og har muligheden for at fortælle det selv.

Jeg håber, at svaret er brugbart :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-08-10T23:18:57 1
Josefine
Hej Monika

Når lægen tager en blodprøve kan han eller hun vælge hvilke ting de vil tjekke, for der er ingen grund til at tjekke for f.eks. sexsygdomme eller andre ting, hvis ikke der er mistanke om det. Så jeg tror ikke din læge vil opdage det, idet der vil blive tjekket i forhold til din kyssesyge, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Fordi du er under 18, har lægen pligt til at fortælle dine forældre de resultater de får af prøverne.

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym