Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3297 spørgsmål og givet 5712 svar de sidste 11 år
2016-12-20T23:16:40: 2016-12-25T19:55:49: 2

Brevkassespørgsmål

Kysse med en der har taget stoffer?

Indsendt af pige18 år


Hej, jeg er en pige på 18 år som har et spørgsmål der går mig meget på. Hvis man har kysset med en fyr der har taget stoffer i form af bl.a. LSD og svampe, kan det så godt overføres til én selv?. Nu hvor han har haft stofferne i munden og spist svampene, kan der så være "rester" af det, som kan overføres til min mund og bagefter krop? Jeg har nemlig læst meget om svampe fordi jeg er bekymret for om de kan have negativ effekt på ens krop.

Mvh en pige på 18
pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2016-12-25T10:30:32 1
Amar
Kære anonyme pige.

Først og fremmest, tak fordi du har taget tid til at skrive. 

Om det kan overføres fra mund til mund afhænger af indtagelsesmetoden og hvornår han har indtaget stofferne. Et mere forklarligt eksempel kan være når du tygger et tyggegummi, selvom du smider tygggegummiet ud forbliver smager af mentol i munden i noget tid. Det samme gør sig gældende for svampe og LSD, at der muligvis kan være efterladenskaber i munden på ham. 

Jeg vil dog mene at det ikke burde bekymre dig så meget om det kan påvirke dig, for hvis det er at der er noget tilbage i hans mund, er det så lille en dosis at du ikke selv kan mærke det. 

Hvad angår fyren som du snakker om, så vil jeg prøve at snakke ham ud af stofmisbruget, da stoffer som LSD og svampe er decideret farlige og kan medføre store konsekvenser. Hvis ikke det kan lade sig gøre, så vil jeg råde dig til at genoverveje din omgangskreds, for dit eget bedste.

God jul og godt nytår.

Vh.

Lægestuderende Amar. 
2016-12-25T10:51:01 1
Gustav

Hej du! :)

Det er godt, at du spørger om sådan nogle ting, når du er i tvivl :-)

Sådan som jeg forstår dit spørgsmål, så vil du gerne vide, om virkningen af LSD og svampe kan overføres til dig, hvis du kysser med en, som har taget det?

Det mener jeg bestemt ikke, at det kan.

Det er godt, at du læser meget på stoffer såsom svampe og LSD, fordi det ikke er noget, som man skal spøge med. Jeg ved ikke, hvem denne fyr er, men pas også på dig selv, hvis du hænger ud med folk, som tager disse stoffer :-)

Håber at du kunne bruge mit svar og ønsker dig al held og lykke! :)
VH.
Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym