Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3297 spørgsmål og givet 5712 svar de sidste 11 år
2017-01-11T21:34:18: 2017-01-14T03:34:56: 2

Brevkassespørgsmål

Alkohol - fortælle forældre?

Indsendt af pige14 år


Hej,

Mange af mine venner drikker og må også gerne for deres forældre. Jeg syntes det er okay men det vil jeg bare ikke selv. Det er meget tidligt de drikker, nogle er stadig kun 13. Jeg syntes det er vildt og er næsten sikker på at jeg først må når jeg er omkring de 17-18 år. 

Jeg er 14 år og jeg må ikke drikke for mine forældre, og derfor gør jeg det selvfølgelig ikke. Vi har aldrig snakket om det, men jeg ved at sådan er det bare. 

Jeg er på ingen måde utilfreds med det, og har heller ikke lyst til at drikke. Nu er det så det, at mine forældre ikke ved at mange af dem jeg kender/omgås med drikker, og jeg er i tvivl om, om jeg skal fortælle det til mine forældre. Altså fortælle hvordan "landet ligger", men også samtidigt gøre dem helt klar over at jeg altså ikke er en del af det. 

Jeg har ikke været sammen med dem hvor de hvor drukket, men er bange for at der kommer en situation hvor de gør. Derfor syntes jeg måske at det er mest rigtigt at mine forældre ved det. Alligevel er jeg bange for at de vil tro at jeg også har drukket, og jeg ikke må omgås de mennesker længere? 

Hvad kan jeg gøre? Og hvad er bedst at gøre?
pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2017-01-11T23:06:30 1
Lotte
Kære Anonyme,

Der er meget delte meninger om, hvornår det at drikke alkohol er en passende ting at gøre. Du har helt ret i, at der er mange, der drikker i en tidlig alder (efterhånden tidligere og tidligere), men på den anden side, så er der altså også en større del, der er noget ældre før de prøver det. 

Det lader til at være noget, der hylder meget i dit hoved, så det kan være, at det vil være bedst for dig at tage en snak med dine forældre om det? Du har jo ikke gjort noget forkert. Har dine forældre direkte fortalt dig, at de ikke synes, at du skal drikke før du fylder en 17-18 år? Eller er det en forestilling, du har? For det kan også være, at det ville lette dit hjerte blot at høre dem om, hvornår de finder det passende at drikke alkohol eller evt. hvornår de selv begyndte, da de var unge. 

Du virker ret afklaret omkring ikke at vil drikke alkohol endnu, og det synes jeg, at du skal holde fast i. Der er ingen grund til at gøre det, blot fordi andre gør det. Hvis du ender med at være med til en begivenhed, hvor de andre drikker alkohol, så kan jeg ikke se noget forkert i, at du er til stede, uden selv at drikke noget. Så længe du føler dig tilpas, og har det godt sammen med dine venner, så synes jeg, at det er okay at have delte meninger om en ting som alkohol. 

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte
2017-01-12T15:44:41 1
Gustav

Hey du! :)

Det er nogle meget modne refleksioner, som du gør dig omkring alkohol. Det er også virkelig vigtigt og flot, at du lytter efter dig selv og ikke drikker, når du ikke har lyst.

Du spørger, om du skal fortælle dine forældre, at dine venner drikker. Jeg kender ikke dine forældre, men jeg tænker, at alle forældre ønsker, at deres barn er ærlige overfor dem og føler, at de kan være det. Derfor synes jeg, at det bedste ville være, at du var åbent omkring det.

Jeg synes, at du skal sætte dig med dine forældre og så fortælle dem det, som du fortæller i dit brev. Læg vægt på, at du ønsker, at du og dine forældre skal kunne tale åbent om alkohol, fordi det vil hjælpe dig, når du en dag i fremtiden måske vil gøre dine egne erfaringer. Fortæl så stille og roligt, at du ikke har drukket alkohol selv og ikke har lyst til det, men at dine venner er begyndt at drikke. Fortæl dem, at du ikke har hængt ud med dem, mens de har drukket, men tror, at der kan komme en situation hvor det vil ske, og du vil derfor gerne kunne dele de fremtidige oplevelser med dine forældre, og at de ville kunne give dig gode råd til at tackle de situationer.

De fleste forældre ønsker det bedste og at passe på deres børn. Derfor synes jeg ikke, at du skal frygte at fortælle dine forældre det, men bare tænk på at være tydelig i, hvad du gerne vil have sagt og hvad du gerne vil have ud af samtalen, ligesom prøv at lyt til det, som dine forældre siger.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe, og du ønskes al held og lykke herfra! :)
VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym