Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3433 spørgsmål og givet 5920 svar de sidste 12 år
2017-12-16T14:22:57: 2017-12-18T18:50:48: 1

Brevkassespørgsmål

Er bekymret for min ven

Indsendt af pige15 år


Hej. 

Det er sådan at jeg flyttede til Odense her i sommers. Jeg kom fra en meget lille by et stykke væk. Jeg havde nogle rigtig gode venner, og ser stadig mange af dem, undtagen én. 

Han var nok min aller bedste ven, men han fik følelser for mig, og der skete nogle ting som gjorde at vi mistede kontakten lidt. Så begynder han at skrive til mig en gang imellem når han er fuld, hvor han skriver at han savner mig osv.
En aften er det mig der skriver til ham imens han ikke er fuld, og han fortæller mig nogle ting som jeg virkelig ikke er glad for at høre. Han fortæller at han er begyndt at ryge, og måske er lidt afhængig af det. Jeg har også hørt fra andre at han er blevet helt fucked og har meldt sig helt ud af klassen efter jeg flyttede. Jeg holder utrolig meget af ham, så det gør ondt at høre hvor dårligt han har det og alle de lorte beslutninger han tager. 

Min spørgsmål er derfor hvordan jeg kan hjælpe ham ud af det rod, og få ham tilbage. Jeg vil ikke lyde som hans mor, og jeg vil heller ikke sladre til hans mor.
Har i nogen råd?
pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2017-12-17T13:37:00 1
Gustav

Hey du! :)

Jeg forstår godt, at det må være hårdt at høre sådan nogle ting om en god ven, og det må være svært at stå i den situation, når du samtidig er flyttet væk.

Det er dog vigtigt for mig at understrege, at det ikke er din skyld eller noget, at han gør de ting, som han gør. Det er hans egen beslutning at melde sig ud, at begynde og ryge osv. Der kan være nogle grunde til, at han har det svært, men du kan ikke stå til ansvar for, hvordan han vælger at tackle det.

Men det betyder ikke, at du ikke skal eller kan være der som en ven. Du skriver selv, at du ikke ønsker at være mor overfor ham, og det er rigtig godt, at du er opmærksom på det. Du er nemlig en god ven. Du må acceptere hans valg om, at han fx ryger, men du kan samtidig gøre det synligt for ham, at du gerne vil lytte, og han kan komme til dig med alt.

Hvis jeg var dig, så ville jeg skrive med ham regelmæssigt og (særligt når han er ædru) spørge ind til, hvordan han har det og hvordan det går. Pas på med ikke at komme med en løftet pegefinger, men netop lyt og spørg ind til det. Forslå ham, om han kan snakke med nogle om det såsom en voksen eller lignende.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra! :)

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om alkohol og stoffer

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym