Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3297 spørgsmål og givet 5712 svar de sidste 11 år
2018-06-20T17:49:43: 2018-06-23T18:15:04: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad gør jeg lige?

Indsendt af pige13 år


Hej
Jeg hedder marie og jeg er 13 år gammel og jeg har et lille problem jeg er begyndt at være rigtig meget sammen med nogle venner efter at have været igennem en periode hvor jeg havde det rigtigt svært og vi har så aftalt at sove hos min veninde en weekend og hun spurgte så om jeg kunne skaffe noget alkohol for hun ville også skaffe noegt men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal skaffe det altså mine forældre har det fint med at jeg drikker en gang imellem men vi skal sove sammen 4 personer og jeg elsker dem alle rigtig meget og vil ikke miste dem så skal have skaffet noget alkohol men jeg ved ikke hvordan - "ja jeg ved godt at vi ikke burde drikke" Hilsen marie
pige
Alkohol og stoffer

Alkohol og stoffer

Se flere

Besvarelser

2018-06-22T01:56:22 1
Tia
Kære Marie,

Ja trods din sidste kommentar, må jeg for god ordens skyld lige gi dig en formaning, om at det ikke er særlig ansvarligt at indtage alkohol i din unge alder. Alkohol kan ifølge nogen forøge ens selvtillid, men alkohol har rigtig mange dårlige effekter på krop og sind. 

For at tage udgangspunkt i dit spørgsmål, så synes jeg blot, at du skal svare din veninde ærligt. Hun kan skaffe alkohol, men hun kan ikke forvente, at du også kan/vil skaffe det. Du nævner, dine forældres accept af, at du drikker engang imellem - evt. tag en snak med dine forældre. Hellere at du gør dine forældre opmærksom på, at i har tænkt jer en hygge aften osv, end at du går bag deres ryg, og der sker noget alvorligt. 
Derudover vil jeg mene, at du blot skal sige, at det ikke er muligt for dig at skaffe alkohol. En rigtig veninde/venne-gruppe vil sagtens kunne forstå din situation. 

Du nævner, at du har haft det rigtig svært, og du nu er sammen med nogle venner. Så håber jeg da også, at det er venner, som vil dig det bedste og ved, at du har haft det svært? Du må aldrig bukke under for gruppepres. Rigtige venner vil altid acceptere dig - uanset hvad! Du burde slet ikke være bekymret for at miste dem. For mig lyder det der ikke som et sundt venskab? Ingen skal vurderes på den måde.


Jeg synes, du skal tage stilling til, hvad du har lyst til og snakke ærligt med din veninde om det.
Kærligste hilsner fra Tia

2018-06-22T22:42:44 1
Kristiane
Hej med dig 

Først og fremmest må jeg give dig ret i, at man skal passe på med mængder af alkohol, især når i ikke er ældre. Med det sagt, så kan du spørge om dine forældre kan skaffe jer lidt at drikke, nu du skriver de er okay med at du drikker. 

Det er dejligt at have nogle gode venner, der kan hjælpe en igennem svære perioder. Du skal dog huske på, at det skal være dit eget valg at drikke alkohol og ikke dine venners. Hvis du nogensinde føler dig presset til at drikke for at være sammen med dine venner, bør du måske overveje at skifte vennegruppe. 

Jeg håber at mit råd kan hjælpe dig fremadrettet. 

- Kristiane 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym